Deel dit artikel
-

Televisielandschap digitaliseert verder

Het Nederlandse televisielandschap digitaliseert steeds verder. 81 procent van de huishoudens heeft nu de mogelijkheid digitaal televisie te kijken. Dat blijkt uit de Media Standaard Survey (MSS) van TNS NIPO.

In de tweede helft van 2012 was het percentage digitale ontvangst nog 77 procent. Inmiddels geeft 55 procent van de huishoudens aan een digitale aansluiting via de kabel te hebben. Tien procent ontvangt televisie via Digitenne op één van de toestellen en zes procent heeft een schotel. Negen procent van de huishoudens heeft een IPTV aansluiting, glasvezel is in zes procent van de huishoudens te vinden als bron van digitale ontvangst. In de tweede helft van vorig jaar waren deze percentage respectievelijk acht en vier procent.

38 procent van de huishoudens heeft een digitale recorder aangesloten op één of meer toestellen. Dit percentage is nagenoeg gelijk aan dat van de tweede helft van 2012. Twintig procent van de Nederlandse huishoudens heeft een recorder geïntegreerd in de decoder. Zeventien procent heeft een DVD-speler met ingebouwde harde schijf en dertien procent heeft een DVD-recorder zonder harde schijf. In de tweede helft van 2012 was dat het geval in negentien en veertien procent van de huishoudens.

Internettoegang via de televisie groeit van twaalf naar zestien procent van de huishoudens. Tablets zijn aanwezig in 36 procent van de huishoudens. In de tweede helft van 2012 was er een tablet aanwezig in 25 procent van de huishoudens. Naar het tv-kijken op tablets heeft TNS NIPO geen onderzoek gedaan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond