Deel dit artikel
-

Thuiswinkel.org: nu actie inzake SEPA

Thuiswinkel.org adviseert zijn aangesloten webwinkels nu in actie te komen voor een goede overgang naar de Single Euro Payments Area (SEPA). Vanaf 1 februari 2014 zullen nationale betaalproducten als girale overmaking en automatische incasso niet meer werken.

Ondernemers en organisaties dienen al vóór 2013 een inventarisatie te maken van hetgeen voor de overgang op SEPA/IBAN (International Bank Account Number) gedaan moet worden. Zo moeten software en andere processen aangepast worden aan het langere IBAN-rekeningnummer en de verschillende nieuwe Europese SEPA-betaalproducten, zoals de girale overschrijvingen en automatische incasso. De standaarden van de meeste betaalmiddelen moeten worden vervangen door nieuwe (SEPA)standaarden.

Er is geen sprake van een ‘big bang’ of startdatum, zoals in 2002 bij de start van de euro. Consumenten en bedrijven kunnen binnenkort echter al via telebankieren met IBAN betalen.

Voor de overgang op SEPA is een Nationaal Migratieplan (pdf) opgesteld. Dit plan geeft inzicht in de gefaseerde overgang naar de nieuwe standaarden, de planning ervan en de verschillende acties die bijdragen aan een soepele migratie.

Deel dit bericht

1 Reactie

Tom van der Laan

Bij de Nederlandse ING is de Europese incasso pas beschikbaar vanaf het eerste kwartaal 2013. Banken zijn hier zelf dus ook nog niet (allemaal) klaar voor – de plannen liggen er wel, maar duurt allemaal nog wel even voordat dit een aandachtspunt wordt voor e-commerce.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond