Deel dit artikel
-

Tien miljoen groeigeld voor Trustpilot

Trustpilot, een recensiesite voor webwinkels, haalt tien miljoen euro nieuw groeigeld op bij investeerders om zijn internationale bereik te vergroten.

Het geld zal voornamelijk worden aangewend voor productontwikkeling en geografische uitbreiding. Oprichter en directeur van Trustpilot Peter Mühlmann: “We willen groeien in de grote Europese landen en naar Amerika.”

De Deen vervolgt: “We kunnen de goudstandaard worden voor beoordelingen van webwinkels. Toen ik in 2007 met dit bedrijf begon, hadden kleine en grote bedrijven geen belangstelling voor recensies en wat klanten over hen zeiden. Nu beseffen ze dat recensies een bedrijf kunnen maken en breken.”

In eerdere financieringsrondes haalde het bedrijf uit Kopenhagen vijf miljoen euro venture capital op. Een nieuwe investeerder is Index Ventures, een bedrijf dat eerder geld stak in iZettle, Rebtel en Skype. De zittende investeerders SEED Capital Denmark en Northzone doen in deze ook mee.

“We kunnen internationaal de nummer één worden, daarom is het nu tijd om de ontwikkeling te versnellen. Ja, veel landen kennen al hun eigen recensiesites maar die groeien niet erg snel. In eerste instantie zullen we ons van hen onderscheiden op features. Op lange termijn zal de consument bepalen welke site de beste dienst levert.”

Webwinkels kunnen hun klanten na aankoop vragen om een beoordeling van de winkel en diens dienstverlening door een link te sturen naar hun pagina op Trustpilot.nl. Die recensies zijn direct te relateren aan specifieke orders, waardoor de winkelier contact kan opnemen met zijn klant. Google Shopping gebruikt onder meer Trustpilot voor zijn Seller Ratings.

“De beoordelingen op Google en Yelp zijn geen concurrentie voor ons, omdat wij ons richten op webwinkels. Niet op fysieke locaties.”

Foto: Beta-J (cc)

Deel dit bericht

18 Reacties

Bo

Als Trustpilot naar Polen wilt uitbreiden, dan kunnen wij ze zeker helpen!

martijn

Mogen ze wel een keer afstappen van die achtelijke prijzen !
79 € per maand voor de lite versie, niet normaal.

Ikzelf zit bij een gratis variant van http://www.feedbackcompany.nl er zijn ook vele andere alternatieve.

Het gevaar zit hem ook in het feit dat je recensies bij derde staan, wanneer je ooit niet meer die 79 euro kan/wil betalen, kunnen hun je recensies offline zetten. Een soort lock-in dus.

Daarnaast doen de meeste het om sterren te krijgen op google.nl
Google.nl kijkt bij een aantal review sites zoals trustpilot/feedbackcompany/etc/etc maar kan in de toekomst besluiten om trustpilot eraf te gooien, dan ben je al je geld kwijt (want de reviews van klanten zijn immers ook weg dan).

Pas zeer goed op, met een dergelijk bedrijf met dergelijke kosten.
Gelukkig bepaald google nog wie betrouwbare reviews geeft en niet hun.

Fred

Ik heb via allebedrijvenin.nl een reviewmeter. Voor iedereen die geen webwinkel heeft kan dit een oplossing zijn. Je kan dat op je website zetten. Je krijgt minder snel reviews natuurlijk maar het toont wel in iedergeval een cijfer vanuit een andere website.

Marinus van den Elshout

Ik heb inmiddels 57 klantreviews en ik vind trustpilot GEWELDIG ! Kost een paar centen maar dan heb je ook wat.

Erwin Boogert

Marinus, hoe is TP anders dan bijvoorbeeld de hierboven beschreven middelen?

martijn

Dat is nu net het punt erwin, dat is er niet.
Het blijft allemaal hetzelfde namelijk, dat klanten teksten achterlaten in een database.

het enige verschil is de layout/naam. vandaar is het bedrag 79 per maand veel te hoog. (en je kan nooit meer weg daar) als je stopt ben je je reviews kwijt.

Nevil

Vind het wel logisch dat ze zo’n grote investering krijgen, moet je kijken wat een winstmarge er op hun klanten zit. Die 80 euro is compleet zinloos, bij Kiyoh heb je voor 15 euro bijna 95% van alle functionaliteiten dat Trustpilot heeft. Enige verschil is dat Trustpilot een grote community heeft, daar betaal je blijkbaar voor. Oja, en je zit er ook nog minimaal 1 jaar aan vast.

Jeroen Lampe

Ik heb de verschillende aanbieders/mogelijkheden uitgebreid geanalyseerd. En tevens eea geverifieerd met de personen/partij erachter voor een weloverwogen keuze. Onze keuze is gevallen op de Feedbackcompany en ik moet zeggen dat ik deze van harte aanraad;-)

Erwin Boogert

Jeroen, wat waren de voors en tegens van welke aanbieders? Dat kan wel eens nuttige informatie voor meelezers en andere reageerders zijn. Bedankt alvast.

Dennis

Ik maak gebruik van Preferenso. Daar kun je eenvoudig ervaringen en reviews van je klanten inzien en er tevens direct op reageren. Heb je direct contact met de klanten om zo goed op evt. negatieve ervaringen te kunnen inspelen.

Ingmar

Ik heb mijn webshop aangemeld op Reviewspot en ben daar erg over te spreken. In tegenstelling tot vele anderen gratis en het doet wat het doen moet. Middels het account op Reviewspot kan ik reageren als bedrijf op mijn klantbeoordelingen om bijvoorbeeld een persoon te bedanken voor zijn review. Simpel en doeltreffend.

Daan

Wij hebben onze webshop aangemeld bij Ervaringensite en zijn daar tot het hede erg tevreden over. Het doet wat het moet doen klaar.

Daniel

Wij hebben een gratis pakket bij Custorate. Waarom teveel betalen? De werking is hetzelfde

Sjors Vermeulen

Waarom moet je als bedrijf betalen voor dit soort sites? Dat snap ik niet zo goed. Net als Martijn zegt, daar zit een lock-in risico aan en bij trustpilot heb je ook geen idee of de ervaringen van die mensen die een beoordeling schrijven ook echt bij je bedrijf zijn geweest (voor hetzelfde geld is het je concurrent??) Ik zit nu met mijn (kleine online) bedrijfje bij http://www.nederlandreview.nl. Die doen het gratis en hebben met verzekerd dat ze dmv ip adressen checken of het geen concurrent is. Geen dure bedoelingen dus want ik ben echt klaar met de zwakke service van die grote bedrijven!

Klantenevaringen

Ik snap ook niet waarom trustpilot zo duur moet zijn en zoveel geld moet verzamelen, wij hebben ons systeem laten bouwen, en waren echt geen 10 miljoen kwijt. 🙂

tom

Kansloze reacties hier, en een hoog wc eend gehalte

Marion de vries

Ik ben ook zeer tevreden over trustpilot. Wij hebben onze website https://www.verbouwkosten.com daar ook aangemeld. En zijn erg enthousiast. Je betaald er inderdaad wel wat voor. Maar je krijgt wel waar voor je geld:)

Ruben - Woonzaligheid - Woonzaligheid

Zelf hebben wij ook meerdere webshops en gebruiken altijd Trustpilot, ook omdat de consument dit juist als betrouwbaar beschouwt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond