Deel dit artikel
-

Tiscali begint Skype-kloon

De Italiaanse internet aanbieder Tiscali betreedt de overvolle VoIP-markt met de dienst indoona. Gesprekken tussen gebruikers zijn gratis, voor het bellen naar vaste en mobiele nummers moet betaald worden.

Tiscali biedt zijn dienst meteen aan op alle belangrijke platforms: Windows en Mac, iPhone en Android. In alle gevallen moet een programma worden geïnstalleerd. Behalve spraak zijn ook videogesprekken mogelijk.

Net als bij Skype kunnen gebruikers ook een nummer kopen waarmee ze vanaf normale telefoontoestellen gebeld kunnen worden. Dat nummer kost 15 euro voor drie maanden of 48 euro per jaar.

Indoona ontloopt Skype nauwelijks qua kosten, soms is de dienst van Tiscali 0,01 cent duurder. Indoona rekent net als Skype een startarief voor de eerste minuut, daarna wordt in seconden gerekend.

Het Italiaanse Tiscali was ooit op de Nederlandse markt actief toen het in 2000 World Online overnam. In 2007 werd Tiscali Nederland overgenomen door KPN. De zakelijke tak ging verder als Zakelijk ADSL van KPN. Voor de niet zakelijke gebruikers werd de naam gewijzigd in Telfort internet. Op 1 april 2008 hield Tiscali Nederland definitief op te bestaan.

Sinds 2009 is het bedrijf nog hoofdzakelijk in eigen land actief. Met idoona wordt voor het eerst weer een internationale activiteit gestart.

Deel dit bericht

4 Reacties

adasdj

Waarom? Skype niet goed genoeg volgens Ticali?

Erik

Als skype rebranding zou toelaten dan zou de markt voor Skype verdubbelen en zou het geld opleveren ipv geld kosten

Subor

misschien wil Tiscali haar eigen (italiaanse) markt bedienen. Het kan zo zijn dat Skype niet gebruikersvriendelijk genoeg is en dat Tiscali denkt dit beter te kunnen doen.

marcley tryns

Kansloos initiatief, identiek aan Skype. Installatie markt, moet verdwijnen.. .
Tiscali zal data gebruikers willen gebruiken voor nieuwe business..denk ik!

En tjah..skype… de grootste …tijd voor iets nieuws… maar nee niet Indoona toch zeker??

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond