Deel dit artikel
-

TMG licht morgen sanering toe

Telegraaf Media Groep maakt morgen een nieuwe reorganisatie bekend, die ervoor moet zorgen dat de kosten met 20 procent (zo’n 125 miljoen euro) worden verlaagd. Het plan Terra Nova wordt dinsdag aan analisten gepresenteerd.

De kostenverlaging werd al in juli aangekondigd, maar de details worden morgen bekend gemaakt. Deze investors meeting ’s zal ook via webcast te volgen zijn.

TMG kampt nog steeds met dalende advertentie-inkomsten uit print, terwijl de digitale activiteiten deze daling niet kunnen compenseren.

TMG overweegt onder meer de verkoop van zijn huis-aan-huisbladen, terwijl de regionale kranten van Holland Media Combinatie (HMC) voortaan vanuit Amsterdam worden aangestuurd.

Ook de overeenkomst tussen Talpa en TMG rond radio wordt verder toegelicht. Die gaat nog wel door, maar heeft meer voorbereiding nodig.

Deel dit bericht

2 Reacties

Marcel Broek

Ben zeer benieuwd naar de toelichting. Na 5 jaar saneren heeft het aandeel TMG meer dan 65% aan waarde verloren, uitgaande van €10,- op 23-09-2011 tegen slotkoers van €3,47 op 23/09/2016. Om het tij te doen keren zijn er schaalbare digitale concepten te bedenken voor TMG maar daar is Hollands ondernemerschap voor nodig ….en de durf om te vragen.

Micha Kat

Misschien kan De Telegraaf eens stoppen met het publiceren van giftige (oorlogs)propaganda en leugens. Iedereen heeft dat nu door. Kijk naar de comments onder hun stukken. Een bakker die giftig brood bakt zal ook al zijn klanten zien weglopen. Wereldwijd keert de nieuws-consument zich af van de MSM (de ‘staatsmedia’) en zoekt op het internet naar echt nieuws en echte feiten. Maar deze line of thought is nog alijd volledig taboe! Ik voorspel dat als De Telegraaf niet terugkeert naar het bedrijven van echte journalistiek, elke actie en elke bezuiniging vruchteloos zal zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond