Deel dit artikel
-

T-Mobile kan in oktober in heel Nederland 4G aanbieden

T-Mobile zal, volgens een nieuwe planning, in oktober 2015 landelijke 4G-dekking kunnen aanbieden. Ongeveer 95 procent van alle inwoners van Nederland woont dan in het 4G-dekkingsgebied van T-Mobile. De vernieuwing van het netwerk verloopt volgens het telecombedrijf ‘voorspoediger dan gepland’.
 
T-Mobile is de laatste grote telecomaanbieder met landelijke 4G-dekking. KPN en Vodafone gingen het Duitse bedrijf voor. T-Mobile heeft echter voor een andere netwerkstrategie gekozen dan de directe concurrenten, dat wil zeggen een ideale mix van frequenties en de meeste masten in Nederland. Daardoor worden hogere snelheden gerealiseerd.

Later dit jaar zal T-Mobile op het vernieuwde netwerk ook de LTE900-frequentie activeren waardoor klanten nog meer datacapaciteit krijgen. Vooral binnenshuis en op moeilijk bereikbare locaties.

T-Mobile ziet dagelijks het dataverbruik op haar netwerk explosief stijgen. Op dit moment gebruiken dagelijks ruim 1 miljoen klanten  het 4G-netwerk van T-Mobile. In totaal werd er op het T-Mobile netwerk in het eerste kwartaal van 2015 54 procent meer data verbruikt dan over dezelfde periode in 2014.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond