Deel dit artikel
-

Waar blijven de toeters en bellen van Apple?

Er was geen One More Thing met een slimme horloge, een geheel nieuwe Apple televisie of een andere Deus Ex Machina die uit de lucht kwam vallen. Er waren slechts twee iPhones waarover ongeveer alles al was uitgelekt. Maar heeft Apple aan de verwachtingen voldaan?

Na alle verwijten dat Apple nauwelijks meer innovatief is, waren de verwachtingen omtrent de nieuwe iPhones vanavond hooggespannen. Apple stelde in elk geval niet teleur qua prestaties (lees: specs). Die waren ten minste nog niet allemaal uitgelekt. Zo blijkt de iPhone 5C (voor color) helemaal niet onder te doen voor het huidige iPhone 5-model. Geen mobieltje voor opkomende markten, wel iets goedkoper. Apple zou gek zijn om niet een nog grotere markt aan te boren met een budgettoestel.

En de 5S is het eerste mobieltje ter wereld met een (snellere) 64 bit processor en een vingerscanner. Ook heeft Apple vanavond aangekondigd dat het al zijn eigen software voor iOS – waaronder Pages, Numbers en iMovie – gratis gaat weggeven.

Daarnaast waren er nog wat kleinere aankondigingen voor de fijnproevers: de camera van de 5S heeft een dual-LED flitser, die overbelichting voorkomt, om maar eens een dwarsstraat te noemen. Maar is de 5S inderdaad ‘the most forward-thinking phone we’ve ever created’? En is de 5C gemaakt van ‘beautifully, unapologetically plastic’?

Op de Nederlandse Apple forums die er toe doen, klinkt vanavond overwegend gemor. ‘Ongelooflijk, dat Apple de 5 uitfaseert. Daarmee bruskeer je nogal wat gebruikers van dat type. Fail.’ Anderen zijn minder negatief. ‘Wat zijn jullie toch een verwend stel apen. Als je een nieuwe smartfoon nodig hebt, is iPhone een mooie goede keuze. Klop alles toch niet zo op, en heb niet altijd zulke belachelijk grote verwachtingen’

Maar iPhonegebruikers zijn nooit tevreden. Die willen een drietrapsraket. Die NFC-chip moest er maar eens komen, anders wordt de achterstand op Android niet meer ingehaald. En belangrijker: de iPhonegebruiker wil vooral een groter scherm. Net bij de mobiele telefoons van Samsung, die zelfs de grootste iPhone-adept nog kunnen bekoren. Gelet op het feit dat de iPhone vooral in de smaak blijkt te vallen bij veertigers en vijftigers lijkt dat geen overbodig luxe. Tenzij Apple standaard een leesbril wil meeleveren.

Lange rijen zullen het niet worden als de nieuwe iPhones naar verwachting rond december in de Nederlandse winkels liggen, maar het bedrijf hoeft zich allerminst te schamen voor zijn mobieltjes. De vernieuwingen onder de motorkap mogen er best zijn. En dan kan de iPhone 6 alleen maar meevallen.

 

 

 

Deel dit bericht

7 Reacties

KoalaBear

Begint wel erg komisch te worden. Geen NFC en nog steeds een klein scherm.

Peter

Ik vond het verschrikkelijk teleurstellend. Innovatie van Apple blijkt verworden tot een andere kleurtje en graduele verbeteringen die de uiteindelijk ervaring als smartphone gebruiker nauwelijks noemenswaardig verandert. Geen NFC idd, geen, hell, hologram projector. Nou is dat laatste natuurlijk niet echt iets wat ik verwachtte maar waar ik op gehoopt had is eindelijk weer eens in mijn verwachtingen verslagen te worden. Bijna alles van die 2 iphones hebben we al gehoord. Geen iwatch, geen itv, geen OSX maverick, gewoon helemaal niets behalve een kinderfoon met kleurtjes en een gradueel betere iphone 5 en daar mogen we het weer 1/2 jaar mee doen. been

Martijn

Ik wil juist helemaal geen groter scherm, waarom wil iedereen dat toch? En waarom wordt steeds verkondigd dat alle iPhone gebruikers dat zo graag willen? Ben ik dan de enige uitzondering?

Groter scherm is niet meer handzaam, past slechter in broekzak, is lastiger te bedienen… en waar heb je het voor nodig? Ik vind het scherm al groot zat op dit moment, en zit niet te wachten op een halve tablet zoals de smartphones van Samsung.

Abs

@ Martijn.

Sluit ik mij bij aan.

Nathan

Apple heeft helemaal geen interesse in een gevecht om de budgetmarkt, laat staan dat ze het voorbeeld van Samsung en hun veel te grote schermen gaan volgen. NFC?!? Who cares?

Waar het mij om gaat is het handzame design wat in je zak past. Software die gebruiksvriendelijk is.

Overigens geeft Apple niet alle eigen software gratis weg. Garageband bijvoorbeeld blijft betaald. Ook is de nieuwe dual-LED flits niet bedoeld om overbelichting te voorkomen, maar om meer neutrale kleuren te krijgen bij flitsen, door te zorgen dat de kleurtemperatuur van het flitslicht matcht met het omgevingslicht.

peter

Leuek site heb je Nathan. Deze vond ik gelijk handig.
http://www.videobytes.nl/geanimeerde-grafiek-maken-ipad/

jan

“Waar blijven de toeters en bellen van Apple?” Tss. Het gaat niet om de toeters en bellen! Wanneer leren we dat nou eens?

Wel vrees ook ik voor de innovatie kracht met het wegvallen van de man die men vreesde.

Zonder een leider is het schip stuurloos en is alles wat eruitkomt een compromis en schreeuw om aandacht en zelfbevlekking.

Dus voor innovatie wellicht toch maar op zoek naar de crazy ones met een eigen doorleefde visie.

Ik geniet intussen nog even door van het apparaat dat de wereld veranderde, de iPhone.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond