Deel dit artikel
-

Top 10 European Startups 2016: de kanshebbers

Het is inmiddels een vast onderdeel geworden van Emerce eDay, de verkiezing van Emerce Top 10 European Startups. De tien genomineerden krijgen op die dag te horen wie de winnaar is. 

De shortlist is voor het vijfde jaar op rij samengesteld door de redactie van Emerce met inbreng van VC’s, M&A-specialisten, bankiers en journalisten uit heel West-Europa.

De criteria waar de startups aan moeten voldoen, zijn dat: het hoofdkantoor zich in Europa bevindt, de startup niet langer dan zes jaar bestaat en de omzet minstens twee miljoen euro betreft dan wel er vijf miljoen aan funding moeten zijn opgehaald.

De uiteindelijke lijst laat zien welke startups upcoming zijn en een grote potentie hebben: hoe hoger in de uiteindelijke top 10 lijst, des te groter is de potentie. Het gaat hierbij om ‘nieuwe’ startups die nog niet eerder in de lijst hebben gestaan.

Dit zijn de startups die dit jaar genomineerd zijn voor Emerce Top 10 European Startups 2016 (in willekeurige volgorde):

● Helpling (Duitsland, 2014, schoonmaakplatform)
● Kahoot! (Noorwegen, 2011, educatietool)
● Deliveroo (United Kingdom, 2012, maaltijdbezorger)
● Evrythng (United Kingdom, 2011, IoT-platform)
● N26 (Duitsland, 2013, internetbank)
● SendCloud (Nederland, 2012, verzendtool)
● Dubsmash (Duitsland, 2014, video-messaging)
● Twiggle (Israël, 2014, productzoekmachine)
● Telegram (Duitsland, 2013, chat-app)
● TransferWise (United Kingdom, 2010, betaaldienst)

Vorig jaar werd Playbuzz uitgeroepen tot winnaar. De Israëlische startup realiseerde twee jaar na lancering van de site al negentig miljoen unieke bezoekers per maand met het maken en delen van polls, toplijstjes tot trivia-quizjes. En is tevens een van de meest gedeelde websites op Facebook. De rest van de top 10 uit 2015 kunt u hier terugvinden.

Emerce eDay vindt op 6 oktober plaats in de Kromhouthal in Amsterdam-Noord. De verkiezing van de Emerce Top 10 European Startups 2016 vindt plaats vanaf 12:00 uur in zaal 3, en wordt gemodereerd door Jaspar Roos.

Emerce EDAY vindt plaats op 6 oktober in de Kromhouthal in Amsterdam. Kijk hier voor meer info en tickets.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond