Deel dit artikel
-

Topman TMG onmiddellijk opgestapt

Topman Herman van Campenhout is onmiddellijk opgestapt als bestuursvoorzitter van Telegraaf Media Groep (TMG), zo is gisteravond bekendgemaakt. Een verschil van inzicht over het te voeren beleid zou ten grondslag liggen aan de beslissing.

Cees van Steijn zal als ad interim CEO de dagelijkse leiding van TMG op zich zal nemen. Van Steijn is verbonden aan management consultant Boer & Croon en werkt sinds 1999 als zelfstandig interim manager.

Voorzitter Michiel Boersma is benoemd is tot gedelegeerd commissaris, waarbij hij toezicht zal houden op de raad van bestuur. ‘De Raad van Commissarissen heeft het volste vertrouwen dat met deze wijziging in de aansturing van de onderneming de benodigde continuïteit en stabiliteit is gewaarborgd,’ zo laat het concern in een verklaring weten.

TMG wil geen mededelingen doen over het vertrek van Van Campenhout. De Telegraaf Media Groep (TMG) maakte onlangs een verlies van 15,1 miljoen euro over 2012 bekend. Naast de tegenvallende advertentiemarkt kwam dat vooral door een afschrijving op Hyves van 36,5 miljoen. Al enige tijd gaat de discussie over de transitie van TMG naar een crossmediaal bedrijf.

Eind maart was Van Camperhout nog te last bij BNR Mediazaken.Daarin ging het onder meer over de ergernis onder het TMG personeel over een bonus van 1,2 miljoen euro die bestuurder Patrick Morley (ooit van KPN) bij zijn vertrek had meegegeven. Morley was de drijvende kracht achter de overname van Hyves eind 2010. Het personeel wilde dat Morley de beloning zou teruggeven, Van Camperhout vond dat er nu eenmaal financiële afspraken waren gemaakt die niet teruggedraaid konden worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond