Deel dit artikel
-

Tour-streams toch live mobiel te volgen

De Tour de France zal toch live als video stream op de mobiele telefoon via de NOS te volgen zijn.

Vanaf aanstaande zaterdag hoeven wielerliefhebbers geen minuut van de Tour de France te missen, want onderweg kunnen niet enkel radio luisteren maar ook live de tv-uitzendingen volgen. De NOS gaat de tv-beelden doorprikken naar zijn mobiele website en de vorige maand gelanceerde mobiele applicatie.

Dat bevestigt een zegsman van de NOS aan deze uitgave.

In eerste instantie was er sprake van dat het live verslag louter uit infographics zou bestaan. De NOS had de rechten voor live mobiel uitzenden nog niet gezekerd.

Zojuist echter gaf de omroep een persbericht uit met daarin: "Voor de duur van drie jaar (2009-2011) beschikt de NOS over de rechten voor uitgebreide berichtgeving op radio, televisie, internet en mobiel. Dit geldt overigens ook voor klassiekers als onder meer Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik.

Vorig jaar keken gemiddeld bijna 1 miljoen mensen naar zowel de live etappes van de Tour de France bij de NOS. Ook met het avondprogramma met onder meer Mart Smeets werd gemiddeld een miljoen kijkers bereikt. De internetsite was vorig jaar goed voor 120.000 unieke bezoekers per dag, een verdubbeling ten opzichte van het jaar daarvoor."

De ‘mobiele tv-ontvanger’ is voorbereid op doorgifte van de beelden:

De omroep heeft afgelopen voorjaar alle wielerklassiekers live gestreamd. De Amstel Gold Race, bijvoorbeeld, werd in april door 16.000 mensen niet via de tv maar op de computer bekeken.

De eerste etappe van de Tour vindt zaterdag plaats in Brest. De volledige ronde van Frankrijk kan letterlijk van straathoek tot straathoek worden bekeken via een speciale uitvoering van Google Maps. De Streetview-optie toont meter voor meter foto’s van iedere etappe.

De burgemeesters van Rotterdam en Utrecht zijn deze dagen in Frankrijk om bij de organisatie van de Tour te lobbyen. Zij, en de stad Dusseldorf, proberen de proloog van de Tour in 2010 naar hun stad te halen.

De live streams zullen behalve via de mobiele telefoon ook te volgen zijn op de Sport-pagina’s van de NOS.

Bron foto: lievegekiere (CC)

Deel dit bericht

1 Reactie

Joop

Prachtig, ik heb net mijn mobiel van KPN binnen. Prachtig beeld via DVB-H en gratis TV bundel. Dat schokkerige beeld van Vodafone via data heb ik de deur uit gedaan. ( http://www.kpn.com/mobieltv )

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond