Deel dit artikel
-

Tover je WordPress-site om in een app

Geen grap: Een nieuwe startup Appifier verandert je WordPress-site in een mobiele app, inclusief integratie met Twitter en Facebook. Tegen betaling, dat wel.

Geen dure ontwikkelaars meer, gewoon een bestaande WordPress-site die je in een minuut kunt omtoveren in een heuse (iPhone) app, het Canadese Appifier lijkt het onmogelijke voor elkaar te hebben gekregen.

De startup is van software-ontwikkelaar Mike Gozzo en grafisch ontwerper Steve Panetta, beiden afkomstig uit Montreal. Hun ideaal: in 60 seconden een mobiele app. No Code, All Magic.

De app is met kleuren en icoontjes te personaliseren. Integratie met Facebook en Twitter is ook mogelijk. De app is ook offline te gebruiken. De apps kunnen worden uitgeprobeerd in de app Appifier Sandbox.

De gebruiker kan zelf een prijs bepalen, maar er kunnen desgewenst ook advertenties via AdMob of Google Sense worden toegevoegd.

Appifier brengt pas een vergoeding in rekening als de app in de iTunes app store wordt gezet. Dat kost 39,99 dollar per maand of 499,99 dollar voor onbepaalde tijd. Appifier biedt daarvoor wel uitgebreide analyses, zodat gebruikers kunnen zien hoe intensief gebruikt worden gemaakt van de app.

Op dit moment staan er nog geen apps van Appifier in de iTunes Store, wel staan er voorbeelden in de app van het bedrijf zelf.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

12 Reacties

Dirk de Kok

lekker Nederlands, dat “Tegen betaling, dat wel”. Ze builden een app voor je, hangen jouw WP site erin en leveren stats, mooie dienstverlening toch?

Wellicht dat ze het nog opbreken in een soort Standard en Full version, kan me zo voorstellen dat grotere blogs andere eisen hebben dan prive blogs.

Vingino

Knap programmeerwerk maar wat moet je ermee. Om sites te bezoeken gebruik ik toch gewoon een browser dan is alles ook zeker up to date.

Micky

Tenzij dit ook met de e-commerceolossing van WordPress kan. Dan is dit een zeer goedkope oplossing!

Luuk

Met WP Touch (een plugin voor WordPress) creëer je gratis (branded) of voor 49 dollar (unbranded) een mobiele versie van je WordPress website. Dat lijkt me een voordeligere oplossing.

http://wordpress.org/extend/plugins/wptouch/

Babykleding

Heel leuk idee voor mensen die niet willen investeren in een op maat gemaakte app.

Ewald van der Hoop

Net als Luuk gaat mijn voorkeur uit naar de WP Touch plugin. Tevens denk ik dat een app iets anders moet bieden dan een vertaling van de reguliere website naar een online versie.

Taco

Betalen? I’m out

Han Tuttel (@tuttel)

Al tijden maak (ook) ik gebruik van de WP touch plugin. Vooral de aaiphone gebruikers vinden dat erg prettig en zijn dan ook tevreden.

Ik zie het nut van een WordPress App omvormer niet helemaal in. Ik verwacht meer van een App dan een mobiele site.

victor

@ewald vertaling van website naar een online versie? is een website niet online dan?

zelf gebruik ik de wp switcher en heb ik voor mobiel een gestripte versie van mijn blog gemaakt.

natasja

Hier heb je alleen wat aan als je een mobiele website hebt, anders is het geen gezicht en ben je vooral van links naar rechts aan het scrollen. Een app is leuk voor games of als je er (als klant) voordeel uit kunt halen. Een app gebruik je dus voor marketing doeleinden.
Wp touch is handig, alleen zit je wel vast aan een bepaald thema van de makers, geloof ik. Als je een mobiele website wilt, in de stijl van je bedrijf heb je hier helaas niet veel aan.

Peter Luit

Inderdaad tegen deze bedragen een vrij zinloze oplossing. Al eerder werd WPTouch genoemd, welke ik ook regelmatig gebruik bij het maken van webapps. Klanten zijn hier zeer tevreden over en zien het gewoon als een ‘app’, ondanks het feit dat je deze niet – al dan niet tegen betaling – onttrekt uit de AppStore, maar gewoon via de website zelf als alias op de homepage plaatst. Dat geeft in iOS een fraai icoon, alsof het een app betreft. In Android is het echt zichtbaar dat het een alias is en dus geen app, maar het resultaat is gelijk. WPTouch is voor zowel smartphones als tablets, met steeds aardiger mogelijkheden, waaronder ook Twitter integratie. Met de toenema van de on-line snelheid en off-line caching, zullen dit type webapps (dus o.a. blogs) in populariteit stijgen.

Moestuin

Ideaal voor mijn nieuwe site! Leuk artikel, dank.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond