Deel dit artikel
-

Travix toont productinformatie airlines tijdens het winkelen

Travix is een proef gestart met Routehappy Hub zodat er meer informatie dan alleen prijs en beschikbaarheid kan worden getoond wanneer iemand een vlucht zoekt op bijvoorbeeld CheapTickets.nl.

Routehappy Hub heeft de productinformatie van luchtvaartmaatschappijen gestandaardiseerd in het contentformaat UPA (Universal Product Attributes) waardoor het gemakkelijker wordt om bijvoorbeeld het toesteltype, de cabine, in-flight entertainment mogelijkheden en de maaltijden te laten zien. De bedoeling is dat de airlines zich tijdens het winkelen beter kunnen onderscheiden op product (in de vorm van beschrijvingen, foto’s en video’s) in plaats van alleen op prijs. Daarnaast kunnen de Travix-sites de betaalde extra’s die airlines bieden beter laten zien, zodat deze ook meer worden verkocht. Denk hierbij aan stoelen met extra beenruimte of toegang tot de lounge.

De proef gaat van start met Air Canada, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Cathay Pacific, Emirates, Etihad, Lufthansa, Qatar Airways, Swiss en United. Travix test nu al wat voor effect het weergeven van de UPA’s heeft op de conversie en gaat in 2017 van start met premium economy en tariefsgroepen, waarbij de bezoeker dus precies kan zien wat er is inbegrepen bij een bepaalde ticketprijs.

Airlines worstelen al langer met het feit dat de distributiesystemen van oudsher zijn gericht op het weergeven van prijs en beschikbaarheid. Nu steeds meer diensten buiten de ticketprijs vallen of alleen in een bepaalde tariefsgroep inclusief zijn, is het maken van een goede vergelijking lastig. Routehappy speelt daarop met zijn dienstverlening in.

boekingsoverzicht UPA's

Deel dit bericht

1 Reactie

Stepro

Mooi dat dit inzichtelijk wordt. Het is sowieso altijd onduidelijk wat je nou krijgt vals je vliegtickets hebt geboekt. Een vlucht bij maatschappij X naar een vaste bestemming kan op datum/tijdstip X een totaal ander vliegtuig zijn dan op datum/tijdstip Y. Gevolg is dat het ene vliegtuig 10 jaar ouder is dan het andere vliegtuig.
De stoelen in het ene vliegtuig van hardplastic zijn en bij de andere van dunne moderne stoelen waardoor je net wat meer beenruimte geeft dan het andere, etc. De ene stedentrip vlucht je wel video en/of radio aan boord hebt en bij de andere weer niet… Je weet gewoon niet wat je krijgt behalve het transport van A naar B.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond