Deel dit artikel
-

Tribal Fusion opent kantoor in Nederland

Het Amerikaanse advertentie- en reclamenetwerk Tribal Fusion heeft een Nederlands kantoor geopend. Het technologiebedrijf brengt ‘engagement’ over in online video van adverteerders met brandingdoelstellingen.

Sinds begin november werkt Arno Peperkoorn aan de Nederlandse lancering van Tribal Fusion. De fase van plannen en inventariseren is voorbij en sinds deze maand presenteert hij het technisch platform Firefly Video bij mediabureaus. Begin maart zit hij niet meer alleen op kantoor, want dan verdubbelt het personeelsbestand met een verkoper.

“De primaire gesprekspartners nu zijn mediabureaus. Zij werken voor de brandingadverteerders. Ik vertegenwoordig geen sites, maar lever techniek om actief betrokken online kijkers van commerciële uitingen te vinden. Het rendement op geïnvesteerd vermogen is goed te meten. Er worden aantallen kijkers geleverd”. Dat is taal die adverteerders begrijpen. “Ik zorg voor de online media-inkoop en word afgerekend op engagement. Dat is een afrekenmodel dat je weinig ziet.”

Concreet werkt het zo, dat Tribal Fusion reclameruimte inkoopt om een gewone grafische IAB-uiting te kunnen plaatsen. Zodra een consument drie seconden met zijn muis op die banner zweeft, opent bijna full screen de videocommercial. Dat is wat het Peperkoorn engagement noemt. “Ons systeem bekijkt wel uitingen waar het best presteren en zorgt dynamisch voor de meest optimale plaatsing.”

“In deze markt ben je of goed in content of in techniek. Dat wat er tussenzit, valt weg. Kijk naar de exit van Hi-Media uit Nederland.”

Het hier nieuwe bedrijf opende vorig jaar de deuren in Duitsland en Frankrijk. De Amerikanen zijn actief in circa dertig landen. Tribal Fusion maakt deel uit van de bedrijvengroep Exponential.

Deel dit bericht

4 Reacties

Erik Braam

Succes Arno!

Marcel

Heb even de demo’s bekeken op http://www.fireflyvideo.com/creative-gallery.html Is een hele mooie toevoeging aan online video mogelijkheden van dit moment. Succes Arno !

Arno

Bedankt!!!

Phileas Fox

goede ontwikkeling dat de lans gebroken gaat worden voor engagement. succes Arno!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond