Deel dit artikel
-

TripAdvisor wordt meer prijsvergelijker

Reissite TripAdvisor wordt een meta searchengine voor hotels. Het bedrijf kiest een strategisch nieuwe koers om de bezoekers langer op zijn site te houden.

Op het mobiele kanaal biedt TripAdvisor al een metazoeker voor hotels. De ervaringen daarmee worden nu vertaald naar de desktop. Concreet houdt dat in dat het bedrijf hotelzoekers niet direct doorstuurt naar een andere boekingssite, maar een brede prijsvergelijker op zijn site implementeert.

De vernieuwing zal in de tweede helft van dit jaar zichtbaar zijn, zegt topman Steve Kaufer tijdens een gesprek met financieel analisten bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

Kaufer kiest daarmee snel nieuw positie in de concurrentie met onder meer Priceline.com en Expedia. Priceline, bijvoorbeeld, nam eind vorig jaar metazoeker Kayak over voor 1,8 miljard dollar.

“De verandering kan in het begin wat financiële tegenwind opleveren, maar netto zal het geen negatieve impact hebben. We schatten dat de omzet met iets meer dan twintig procent zal groeien dit jaar.”

TripAdvisor sloot het jaar af met een omzet van 763 miljoen dollar, een plus van twintig procent. De nettowinst nam met een kleine twintig miljoen toe tot 195 miljoen dollar (PDF).

Foto: Curt Gibbs (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond