Deel dit artikel
-

Trump-video uit ‘Lubach op Zondag’ levert Ster niets op

De Trump-video uit ‘Lubach op Zondag’ is inmiddels meer dan 50 miljoen maal via Youtube en Facebook bekeken, maar reclameverkoper Ster heeft daarvan niet kunnen profiteren.

STER-directeur Frank Volmer gaf in het Omroep Max-radioprogramma Perstribune aan dat de Ster zeker 150.000 euro heeft misgelopen.

Op dit moment heeft de NPO met YouTube de afspraak dat er geen reclame wordt verkocht. Maar volgens Volmer zijn er gesprekken gaande om daarin verandering te brengen.

Deel dit bericht

4 Reacties

Mark

Eerst hele sociale kanalen ontkennen en je eigen platform in het midden van het universum zetten. Dan, als er inkomsten worden gemist en de realiteit van daadwerkelijk succes de arrogantie achterhaalt. Dan moet er ineens wel geld worden verdiend.. Kom er maar in politiek en commerciele omroepen. Storm in glas water volgt in…3..2..1.

Brian Gerrits

Wat een onzin. Er kijken nu wekelijks 400.000 extra mensen naar ZML, dus die ‘misgelopen’ 150k hebben ze nu al terugverdiend. Met commercials voor de Trump-video zou het virale effect minder ook groot zijn geweest. Bovendien zal die bewuste uitzending meer teruggekeken zijn dan anders. Geen reden tot klagen lijkt mij.

Arne de Vos - adcon

Eens met Mark. Dit geldt trouwens ook voor andere programma’s waarvan slechts fragmenten viral gaan, ook die van de commerciële omroepen.

Ster en VPRO vergeten dat het succes van de Trump-video ook als effect heeft dat meer mensen zullen gaan kijken naar de volledige uitzending van ‘Lubach op Zondag’ (live of via app) en dat levert de STER (+ VPRO misschien indirect) wel inkomsten op…. misschien nog wel meer dan die 150.000,-.

En wie betaalt nu daadwerkelijk de productiekosten? Dat zijn de belastingbetalers.

Afijn, ik vind het een hele goede video en gelukkig hebben veel mensen er (gratis) van kunnen genieten. Ponypark Slagharen en Madurodam zijn ook niet ontevreden. Al met al, veel mensen wel blij!

Thijs

Oh nee he. Dit toont aan dat Hilversum nog steeds is vastgeroest in oude verdienmodellen. Ze kunnen niet omgaan met ontwikkelingen die verder gaan dan traditionele kijkcijfers via lineaire tv…. Trieste reactie van de Ster.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond