Deel dit artikel
-

Tweederde nieuwe tablets draait op Android

Het is niet dat er minder iPads worden verkocht, maar de Androidtablets beginnen als warme broodjes over de toonbank te vliegen. Twee op de drie nieuwe tablets draait op Android, iets meer dan een kwart op iOS.

Dat blijkt uit distributiecijfers van Strategy Analytics. Die laten zien dat Apple in een groeiende markt, in absolute termen, marktaandeel verliest. Zelfs Microsoft laat vraaggroei zien van een product dat niet aanslaat.

Het ziet ernaar uit dat, met de recente introductie van Googles nieuwe Nexus 7, de vraag naar Androidtablets alleen nog maar toeneemt. De recensies zijn behoorlijk lovend en Google zelf legt zijn lat nog wat hoger. Het huidige aanbod kan makkelijk beter.

Zestig procent van de apps kent nu een speciale tabletversie. ‘Niet genoeg’, vindt Hugo Barra. Hoe groter het aanbod, hoe meer vraag naar de hardware. En ook die is volgens Googles Barra niet goed genoeg. De fabrikanten dwingen zichzelf nu om tablets te maken van tussen de twee- en driehonderd euro. Als zij ook duurdere tablets zouden maken, stelt de productmanager Android, kunnen ze aansprekender apparaten maken van mooiere materialen met betere schermen en lenzen.

Foto: Houang Stephane (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond