Deel dit artikel
-

Twente lanceert nieuw investeringsfonds

Universiteit Twente en Saxion hebben vandaag officieel het Dutch Student Investment Fund gelanceerd. Het is het Twentse antwoord op een moeilijke markt voor vroege-fase financiering voor studentondernemers.

Het fonds investeert in zeer vroege fasen 25.000 tot 100.000 euro in startups waarvan de oprichter een bachelor-, master- of PhD-student is aan de Universiteit Twente of Saxion, of zijn opleiding maximaal 1 jaar geleden heeft afgerond.

De investeringen worden gedaan in de vorm van converteerbare leningen, die bij vervolgfinancieringen kunnen worden omgezet naar aandelen. De eerste gelden in het fonds komen van Saxion en Universiteit Twente, die het management de doelstelling meegeven het fonds met andere partners uit te bouwen. Daarvoor is al veel interesse getoond.

Het nieuwe fonds wordt geleid door een bestuur dat in meerderheid bestaat uit studenten, en een investeringscommissie bestaande uit studenten. Nog niet eerder werd in Europa een dergelijk start-up fonds onder leiding van studenten opgericht. De komende jaren zal het fonds naar verwachting 1 miljoen euro investeren in de vorm van converteerbare leningen aan kansrijke studentondernemingen in Twente.

Deel dit bericht

1 Reactie

claus russ

stel voor deze ondernemers te laten begeleiden door het OKB wat direct onder Ec.zaken werkt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond