Deel dit artikel
-

Twitter breekt met LinkedIn

De samenwerking tussen Twitter en LinkedIn is vrijdag abrupt tot een einde gekomen. Er kunnen geen tweets meer worden weergegeven op het prikbord van LinkedIn. Het microblog wil meer controle over de manier waarop berichten worden verzonden.

Beide platforms werkten sinds 2009 samen, maar Twitter wil niet langer dat tweets overal opduiken nu steeds meer mogelijkheden worden toegevoegd die op andere platforms ontbreken. Op LinkedIn kunnen berichten nog wel naar Twitter worden verzonden.

In het afgelopen jaar heeft Twitter stengere eisen gesteld aan ontwikkelaars die gebruikmaken van Twitters application programming interface (API). Die regels worden nog verder aangescherpt, zo liet Michael Sippey van Twitter weten. Twitter streeft naar een ‘consistente gebruikerservaring’.

Waarschijnlijk heeft het strenge beleid ook gevolgen voor tal van andere applicaties of diensten die de API van Twitter gebruiken. Opvallend is dat de regels blijkbaar nog niet gelden voor Facebook.

Deel dit bericht

1 Reactie

Sandra de Haan

Ik had hier gisteren een cartoon over getekend, maar die blijkt niet correct las ik net in een tweet van twittermania: http://www.sandradehaan.nl/portfolio/detail/linkedin_entwitter_ontkoppeld/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond