Deel dit artikel
-

Twitter kan tweets per land blokkeren

Twitter kan voortaan berichten blokkeren als de inhoud van een bericht in strijd is met lokale wetgeving. Die berichten zijn dan wel in andere landen te lezen.

Dat maakt het microblog op haar eigen site bekend. Twitter zegt dat het steeds vaker tegen juridische beperkingen aanloopt, en men het gevaar loopt dat de dienst in bepaalde landen in het geheel niet beschikbaar is.

Tweets die het nazi-gedachtengoed verheerlijken zijn in Frankrijk en Duitsland strafbaar. Die zouden er voortaan makkelijk kunnen worden uitgefilterd.

Twitter zegt dat het de mogelijkheid nog nergens heeft toegepast, en dat als het gebeurt dit ook specifiek zal worden aangegeven.

Het nieuws is niet overal instemmend ontvangen. Sommigen vrezen dat Twitter de vrijheid van meningsuiting ondergeschikt zal maken aan de eisen van landen als China.

Er is overigens wel een samenwerking aangegaan met Chilling Effects, een initiatief van onder meer de Electronic Frontier Foundation, die internet gebruikers wil beschermen tegen juridische acties.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond