Deel dit artikel
-

Geen enkele groei voor Twitter

Twitter lijkt met een omzet van 710 miljoen doller in het vierde kwartaal aan de verwachting van analisten te hebben voldaan, de winst van 16 dollarcent per aandeel was zelfs iets hoger dan verwacht, maar het aantal gebruikers stijgt niet meer.

Het aantal maandelijkse gebruikers bleef ten opzichte van het derde kwartaal steken op 320 miljoen, precies wat analisten hadden gevreesd. Wanneer de SMS dienst van Twitter niet wordt meegerekend, was er zelfs sprake van achteruitgang, van 307 naar 305 miljoen.

In het vierde kwartaal kwam 641 miljoen dollar van advertenties, dat is 48 procent meer dan vorig jaar, maar Twitter heeft minder mobiele advertenties verkocht.

Beleggers zijn dan ook niet tevreden. De koers van het aandeel is de afgelopen maanden met 70 procent gedaald. Nabeurs is de koers nog eens met 13 procent gezakt, waarmee een nieuw diepterecord is bereikt.

Financieel was 2015 overigens geen slecht jaar. De jaaromzet komt uit op 2,2 miljard dollar, 58 procent hoger dan vorig jaar. EBITDA bedroeg 560 miljoen. In het vierde kwartaal noteerde Twitter wel een nettoverlies van 90 miljoen dollar, een jaar eerder was dat nog veel lager, namelijk 125.000 dollar.

Het is waarschijnlijk niet toevallig dat uitgerekend vandaag de nieuwe tijdlijn is uitgerold, al zijn de aanpassingen minder ingrijpend dan verwacht. CEO Jack Dorsey moet met vernieuwingen weer nieuwe gebruikers aantrekken. Mogelijk gaat Twitter ook de limiet van 140 tekens nog loslaten. Nieuw is in elk geval de introductie van premium advertenties die bovenaan de tijdlijn verschijnen.

(in bewerking)

Deel dit bericht

2 Reacties

Jeroen

Doller?

Omar

Dollèr?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond