Deel dit artikel
-

Twitter trekt stekker uit muziekdienst, Apple overweegt Android-versie iTunes

Twitter stopt met zijn muziekapp Twitter Music. De app is vannacht uit de App Store gehaald, en houdt 18 april op met werken. Apple daarentegen wil zijn muziekdienst iTunes juist uitbreiden. Zelfs op Android.

Apple zou niet alleen zijn iTunes Radio willen uitbouwen tot een concurrent van Spotify, maar ook een Android-versie van iTunes overwegen. Dat meldt muziekvakblad Billboard. Het Amerikaanse bedrijf zou daarover in onderhandeling zijn met muziekuitgeverijen en platenlabels.

De reden dat Apple denkt over een Android-variant heeft mogelijk te maken met de dalende verkopen in iTunes. Het aantal verkochte nummers in de VS is de laatste weken met 11 tot 13 procent gedaald, nu steeds meer gebruikers de voorkeur geven aan streamingdiensten. Die streamingdiensten worden ook steeds meer mobiel beluisterd en dus kan Apple niet meer om Android heen, veruit het grootste mobiele platform.

Wijlen Apple CEO Steve Jobs was altijd tegen een Android-versie van iTunes. “Ik wil Android-gebruikers niet blij maken”.

Twitter daarentegen ziet geen toekomst meer in muziekdiensten na de flop met Twitter Music. Twitter Music gaf muzieksuggesties onder meer op basis van artiesten die de gebruiker op Twitter volgt, en had koppelingen met Spotify en iTunes. De technologie was gekocht van We Are Hunted, dat in 2012 werd overgenomen. Er leek echter nauwelijks belangstelling voor te zijn. Twitter kondigde het einde van de dienst aan in een tweet.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond