Deel dit artikel
-

Uber gaat bezorgdienst grootschalig uitrollen

Uber start in het najaar een grootschalige bezorgdienst na experimenten die in totaal een jaar hebben geduurd. Voorlopig bezorgt Uber voor grote retailers en modehuizen, schrijft het Amerikaanse Re/code op basis van anonieme bronnen.

De dienst zou in New York City beginnen met winkels langs of in de buurt van het chique Fifth Avenue. Kort daarna zou San Francisco aan de beurt zijn.

Uber is ook in gesprek met Bigcommerce en Shopify, leveranciers van webwinkelsoftware. Ook voor kleinere retailers zou Uber willen bezorgen.

Uber betreedt echter een overvolle markt, en zet zijn bestaande vloot chauffeurs in, niet gespecialiseerde bezorgers. Toegegeven: dat zijn er inmiddels ruim 200.000, waarmee Uber groter is dan UPS.

Maar de onervarenheid heeft Uber in het verleden al eens de das om gedaan. Gilt Groupe was bijvoorbeeld alles behalve tevreden over de samenwerking. Uber benaderde ook bestaande bezorgers als Eat24 (van Yelp), GrubHub en Postmates, maar daar is niets uitgekomen.

Uber startte ook een maaltijdbezorgdienst onder de noemer UberEats in steden als New York City, Chicago, Los Angeles, Toronto en Barcelona. Er waren zo weinig klanten dat Uber zelf ingekochte maaltijden heeft moeten weggooien.

Het bezorgprogramma wordt geleid door Jason Droege die geen enkele bezorgachtergrond heeft, maar bij Taser International werkte, het bedrijf dat schokwapens maakt. Hij was het schoolmaatje van Uber CEO Travis Kalanick. Samen hadden ze een eigen bedrijf voor bestandsuitwisseling.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond