Deel dit artikel
-

Uber Nederland lanceert nieuwe taxidienst

Uber wil na de zomer in Nederland een nieuwe taxidienst lanceren met professionele chauffeurs. Het Amerikaanse bedrijf lijkt daarmee afscheid te willen nemen van de verboden dienst uberPOP.

In september komt men met een concreet voorstel voor een nieuwe dienst in Nederland, zegt een woordvoerder tegen de Volkskrant. Toch wil het bedrijf op een aantal punten afwijken van de bestaande regels. Uber wil geen blauw kenteken voeren, wat voor reguliere taxi’s verplicht is.

Ook zullen de chauffeurs waarschijnlijk rondrijden zonder de verplichte boordcomputer – de app van Uber doet min of meer hetzelfde, vindt het bedrijf. De taxiprijzen moeten 20 tot 30 procent lager liggen dan gebruikelijk.

De nieuwe dienst lijkt op UberX, dat binnenkort ook in Brussel van start gaat. Belgische taxichauffeurs willen heldere regels voor deze dienst.

Er is grote kans dat staatssecretaris Mansveld (PvdA, infrastructuur) akkoord gaat met de voorstellen. Zij wil nog dit najaar gaan experimenteren met nieuwe vormen van taxivervoer, die nu nog illegaal zijn.

De legalisering van de meerijdienst UberPOP is echter niet waarschijnlijk, ook al heeft Uber Nederland nog steeds POPchauffeurs rondrijden, zij het voor vaste klanten.

De inspectie heeft al tientallen Popchauffeurs beboet. Uber Nederland kreeg al voor zeker 100.000 euro aan boetes opgelegd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond