Deel dit artikel
-

Uber neemt kaartendivisie van Microsoft over

Uber neemt een deel van de kaartentechnologie van Microsoft Bing over voor een onbekend bedrag. Zeker honderd werknemers gaan mee.

De overname is zojuist bevestigd tegenover TechCrunch, maar veel details ontbreken nog. Wel is bekend dat Uber onlangs 3 miljard dollar heeft geboden voor Nokia’s Here. Blijkbaar is dat bod niet geaccepteerd.

Wat Uber precies gaat doen met de Bing-technologie is ook nog onduidelijk, maar dat zou zomaar een navigatieproduct kunnen worden voor zijn toekomstige UberPOP-chauffeurs.

Microsoft-topman Satya Nadella heeft een dezer dagen aan zijn werknemers laten weten dat hij afscheid wil nemen van ‘zaken die niet werken’, zonder daarover in details te treden. Er wordt ook gespeculeerd over het stopzetten van de volledige erfenis van Nokia, wat zou kunnen betekenen dat Microsoft niet langer Lumia-smartphones gaat produceren.

Deel dit bericht

3 Reacties

Abzon

Dat Uber is goed bezig. Zo snel al met overnames bezig. Briljante mensen zitten daarachter!

EVDP

@Abzon

Daar zijn de meningen nog over verdeeld. Uber is vooral goed in het ophalen van geld en disruptive zijn.

Er wordt nog niets verdiend (er wordt volgens onbevestigde berichten op iedere dollar inkomsten 2 dollar verlies geleden) en het business model en de verdedigbaarheid beginnen barsten te vertonen.

Disruptive zijn is op zichzelf geen business.

EVDP

Dat moet zijn dat er volgens onbevestigde berichten “op iedere dollar inkomsten 2 dollar wordt uitgegeven”

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond