Deel dit artikel
-

Uber sust taxiruzie met UberTAXI

Uber probeert de ruzie met Londense taxichauffeurs te sussen door sinds vandaag gebruikers van zijn app ook de mogelijkheid te bieden een normale taxi te bestellen.

Duizenden taxichauffeurs in grote steden als Londen, Berlijn, Madrid en Rome demonstreerden woensdag tegen wat zij zien als oneerlijke concurrentie. Bedrijven als Uber hebben zich aan veel minder regels te houden. In Londen verzamelden taxichauffeurs zich op Trafalgar Square. Zij beweren dat de app die Uber gebruikt eigenlijk als een meter moet worden gezien. Alleen gelicenseerde chauffeurs mogen zo’n meter voeren.  In Nederland is er nauwelijks verzet tegen Uber.

Uber hoopt nu met de nieuwe dienst UberTAXI wat begrip te kweken bij de taxichauffeurs. Via de Uber app kan in Londen een zwarte cab worden besteld, maar dan wel tegen vol tarief. Uber rekent 5 procent commissie.

Eurocommissaris Neelie Kroes nam het vandaag weer op voor taxi-apps als Uber. ‘Digitale vernieuwingen zoals taxi-apps zijn hier om te blijven. We moeten met hen werken, hen niet tegenwerken.’

(Foto van Twitter)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond