Deel dit artikel
-

Uber trekt zich terug uit Duitsland

Uber trekt zich langzaam terug uit Duitsland. De diensten in Hamburg, Frankfurt en Düsseldorf worden gestopt nu het bedrijf grote moeite heeft om vergunningen voor chauffeurs te regelen.

Net als in Nederland bepaalde een rechter dat in Duitsland taxidiensten zonder vergunning niet zijn toegestaan. Daarop kondigde Uber aan dat het vergunningen zou regelen voor zijn chauffeurs.

Dat blijkt in de praktijk echter veel te omslachtig en kostbaar. Per chauffeur moet Uber 100 tot 200 euro voor een vergunning betalen, los van een inschrijving bij de Kamer van Koophandel voor 150 tot 200 euro per chauffeur.

Woordvoerder Christian Freese zegt zich de teleurstelling te kunnen indenken, want Uber was populair in de steden waaruit men zich nu gaat terugtrekken.

Alleen in Berlijn en München blijft Uber voorlopig rijden, om de ‘discussie in gang te blijven houden’.

Uber heeft tot dusverre in Europa alleen maar tegenslagen te verwerken gehad. In Italië, Spanje in Nederland werd de uberPOP dienst illegaal verklaard.

In Nederland gaat Uber verder met een legale variant UberX, die nu ook in Rotterdam beschikbaar is. De chauffeurs zijn in het bezit van een chauffeurskaart, taxivergunning en een blauw kenteken.

Deel dit bericht

2 Reacties

Z.Eur

250~400 per chauffeur?
Wie moet dat dan wel niet gaan betalen?
Geld dient enkel van chauffeur richting Uber te stromen, niet andersom.
Stel je voor, dan moet Uber straks ook nog gewoon sociale premies en andere afdrachten betalen zoals andere taxibedrijven dat ook moeten doen…

Tesla

Nog 5 jaar en de chauffeur wordt vervangen door de zelfrijdende auto..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond