Deel dit artikel
-

Uitgever lanceert ‘Facebook voor reisprofessionals’

Uitgeverij TravMedia Company heeft een soort Facebook gebouwd voor reisprofessionals die consumenten over reizen adviseren. Het initiatief lijkt een einde te maken aan de informatiechaos die over de adviseurs heen stroomt.

“We zijn een week live en er hebben zich al ruim 1.200 gebruikers geregistreerd op een b2b-populatie van achtduizend reisprofessionals. Het is leuk om te zien dat de sociale functionaliteiten goed gebruikt worden”, zegt directeur Boy Lokhoff over het net gelanceerde TravEcademy.

Op TravEcademy hebben deze partijen een eigen pagina waar gebruikers, net zoals op Facebook, kunnen aangeven van wie ze informatie willen ontvangen. De zenders zijn in dit geval bedrijven als cruisemaatschappij HAL of KLM. Momenteel zijn 25 van dit soort grote organisaties aangesloten en versturen ze vrijwel dagelijks informatie naar de reisbureaus en de zelfstandige adviseurs.

Zij blijven behalve via de timeline ook op de hoogte via gepersonaliseerde nieuwsbrieven waarin nieuws, winacties en e-learning wordt aangeboden. Ook kunnen reisprofessionals eenvoudig vragen stellen aan de leveranciers en bestemming, of hun collega’s om hulp vragen.

“We noemen het wel een Facebook voor de reisbranche, maar willen nadrukkelijk geen social media-platform zijn. Het is een informatieplatform voor b2b-professionals”, legt Lokhoff uit.

Tegen het einde van het jaar breidt het platform, gebouwd door Crowded, uit met zogeheten Groepen. In dit soort besloten omgevingen kunnen reisadviseurs onderling openlijk praten. Dat is interessant voor de zelfstandigen die informatie met elkaar willen uitwisselen, maar minstens zo aantrekkelijk voor de ketens die hun medewerkers een gemeenschappelijke online communicatieomgeving willen geven.

Flickr: Randy Robertson (cc)

Deel dit bericht

4 Reacties

bas lemmens

Boy,

Fantastisch initiatief

Bas

Boy Lokhoff

Thanks Bas!

Guido Madera

Top initiatief Boy!

Henk

Wat is nu precies het nieuws? Deze website bestond toch al met dezelfde onderdelen? Nieuws en cursussen van partijen die betalen voor die exposure.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond