Deel dit artikel
-

Uitstel van betaling dreigt voor Neckermann

Neckermann vraagt mogelijk nog voor het einde van de week uitstel van betaling aan. De leiding van het Duitse concern en de werknemers komen niet tot overeenstemming over de voorwaarden van een massaontslag. De eigenaar wil dan niet bijstorten.

Gisterenavond liet Neckermann weten dat de onderhandelingen tussen bestuur en personeel in een impasse zijn geraakt. “Het voortbestaan van het bedrijf is in gevaar en mogelijke investeerders worden afgescrikt”, aldus de verklaring (PDF) die in Frankfurt am Main werd afgegeven. Bronnen van de Frankfurter Allgemeine Zeiting stellen dat uitstel van betaling mogelijk vandaag of morgen wordt aangevraagd als er niet snel een oplossing wordt gevonden.

De kern van het probleem zit in de strategische koerswijziging die het bedrijf, ook actief in Nederland wil doorvoeren. Het bedrijf is te lang actief gebleven als postorderaar en heeft zich onvoldoende gericht op internethandel. Daar wil de directie verandering in brengen, maar daarom moeten wel 1.380 van de 2.400 banen verdwijnen. Het gaat om medewerkers van de eigen textiellijnen en een magazijn.

De vakbond accepteert de voorwaarden voor het massa-ontslag niet. Sun Capital wil niet meer geld vrijmaken voor de reorganisatie. De Amerikaanse investeerder kocht Neckermann in maart 2008.

Neckermann haalt meer dan de helft van zijn omzet uit Duitsland en de rest uit de Benelux. De personeelsperikelen treffen ook Nederland. Bij het kantoor in Sint Jansteen in Zeeuws-Vlaanderen moeten honderdvijftig van vijfhonderd banen verdwijnen. De onderhandelingen tussen vakbond FNV en de lokale directie zitten ook vast. De leiding hier wijst ook (video met reactie FNV) naar de standvastige houding van Sun Capital.

 

Deel dit bericht

5 Reacties

mdobro

Overname prooi voor Wehkamp – de weg naar Duitsland?
of juist voor AH naast BOL?

Kocak

Wehkamp zal dit niet overnemen en zal voorlopig ook niet de grens over gaan denk ik.

Chilli

Ongelofelijk, die werknemers hebben jaren zitten slapen en willen nu meer geld als ze ontslagen worden. Door deze acties trekken ze de rest van de werkenemers (lees het hele bedrijf) ook weer verder mee.

Joke

Chilli….waarschijnlijk zelf nooit na jaren ontslagen geweest? Het gaat hier over de wettelijke ontslagvergoeding die Neckermann niet wil betalen. Ik ben er niet meer werkzaam maar slapen doen ze daar niet hoor….men moet opvolgen wat er gezegd wordt door de directie, en dan kan je weinig meer doen als wat je is opgedragen hoor….

Loek

Wonderlijk fenomeen dat een bedrijf, dat eigenlijk de oervader is van het internetwinkelen, (vanuit je luie stoel bestellen en thuis laten bezorgen) ten onder gaat. De infrastructuur stond al grotendeels, Zelando, Olando, e.d. moesten nog beginnen. Weer een tragisch voorbeeld van een bedrijfsleiding die meer naar zichzelf in de spiegel kijkt, dan naar de wereld om hen heen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond