Deel dit artikel
-

Utrecht wil breedband in de hele stad

Utrecht wil dat er in de hele stad breedband komt. De gemeente gaat marktpartijen actief stimuleren om de nieuwste vormen van breedbandinfrastructuur in alle wijken in Utrecht uit te rollen.

De gemeente wil leveranciers naar eigen zeggen mogelijkheden bieden die het aantrekkelijk moeten maken om tot investeringen over te gaan. Op termijn kan dan iedereen die in Utrecht woont of werkt of die de stad bezoekt toegang hebben tot de beste netwerken.

De komende zes maanden brengt een kwartiermaker in kaart waar stadsbreed de vraag naar breedband ligt. Dit wordt naast een zo breed mogelijk aanbod van leveranciers gelegd. Uiteindelijk doel van het onderzoek is het opstellen van uniforme gunstige condities en uitgangspunten voor marktpartijen, waarbij elke partij afzonderlijk een voor hun afnemers aantrekkelijk aanbod kan doen.

Sommige delen van de stad hebben al zo’n breedbandaansluiting: woonwijken als Lombok en Leidsche Rijn, De Uithof en de meeste bedrijventerreinen. Het nieuwe plan biedt vooral perspectief voor bewoners, zzp-ers en mkb-ers van wijken waar de nieuwste vormen van dataverkeer nog niet beschikbaar zijn.

Utrecht investeert dus niet zelf in de aanleg van breedbandvoorzieningen en kiest evenmin voor een specifieke vorm (glasvezel, kabel) of marktpartij.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond