Deel dit artikel
-

UT-student krijgt prijs voor beste banen-app

Ties de Kock heeft de Challenge School en Toekomst gewonnen. De tweedejaars Master-student Information and Software Engineering aan de Universiteit Twente kreeg de prijs voor de beste banen-app. De Kock mag zijn app Vooruitzicht voor 20 duizend euro verder ontwikkelen.

De app moet mbo-studenten helpen een bewustere studiekeuze te maken door niet alleen uit te gaan van interesses, maar ook van de kans op een baan. Op de website van Open Onderwijs Data legt hij de app uitgebreid toe.

Onder de vijf genomineerden voor de titel was nog een UT-student. Djuri Baars, student Business Information Technology, ontwikkelde de app Werkbezor.gd. Zijn ontwikkelde applicatie schetst het gehele pad van studie tot aan een droombaan. Op basis van cito-scores en beroepskeuzes, kan de app geschikte middelbare scholen, opleidingen en het bijpassende vakkenpakket uitzoeken.

De Challenge School en Toekomst is een initiatief van de organisatie Open Onderwijs Data, die moet helpen alle beschikbare (open) data over het onderwijs beter te ontsluiten voor de onderwijssector. Jonge app-ontwikkelaars zijn door de minister in de Challenge uitgedaagd om de match tussen vraag en aanbod van stages en banen voor jongeren en starters te verbeteren. Daarvoor werden diverse datasets beschikbaar gesteld met open data van organisaties als de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en het CBS.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond