Deel dit artikel
-

Valse Twittervolgers zijn ware plaag

Het aantal valse Twitterprofielen neemt zienderogen toe. De gemiddelde prijs voor valse volgers bedraagt 18 dollar per 1.000 volgers. 61 procent van de valse Twitteraccounts is minder dan drie maanden oud. Dat blijkt uit onderzoek van Barracuda Labs.

Barracuda Labs maakte eerder dit jaar bij wijze van proef drie Twitteraccounts aan en kocht voor elk van deze accounts tussen de 20.000 en 70.000 Twitter-volgers via eBay en andere websites.

Verkopers zijn volgens het onderzoek overal te vinden: Er zijn twintig verkopers op eBay en 58 websites onder de top honderd zoekresultaten van Google die valse Twitterprofielen aanbieden.

Misbruikers zijn meestal te herkennen aan het grote aantal volgers: de gemiddelde misbruiker heeft 48.885 Twittervolgers. De gemiddelde valse Twitteraccount volgt 1.799 accounts.

De valse profielen vormen volgens het bedrijf een florerende en groeiende zwarte markt. Daar zijn mensen actief die duizenden valse profielen verkopen aan personen die deze nepaccounts gebruiken voor Likes en follows die hun populariteit vergroten, om advertenties te verkopen op basis van hun grote aantal volgers en voor andere schimmige praktijken.

Nepgebruikers zouden een belangrijk aandachtspunt moeten vormen voor zowel Facebook als Twitter, vindt Barracuda Networks. Ook al omdat het een duidelijke bedreiging vormt voor de advertentieomzet. Bedrijven beginnen zich namelijk vragen te stellen over de werkelijke zichtbaarheid en reikwijdte van hun advertentiecampagnes.

Deel dit bericht

6 Reacties

Jeremy Timessen

Sterker nog, ik heb op fora mensen gezien die 1000 followers voor 5 dollar te koop aanbieden. Likes zijn over het algemeen duurder, maar ook hier (en in Pinterest followers) wordt flink gehandeld. Ik begin er zelf niet aan, je hebt niks aan kwantiteit en Google heeft ’t gauw genoeg door waardoor je maar heel even hoger ranked in Google. Onzin en links laten liggen dus!

willemsen

Twitter aan populariteit. Dat zal de komende jaren alleen nog meer toenemen,, het zal mij ook totaal niet verbazen dat de komende jaren nep account alleen nog maar zal toenemen, wat alleen al te denken aan de nep Facebook-accounts.

Twitter kan zeer zeker interessant zijn aangezien de Twitter links ook meetellen op vlak van SEO (maar dat zegt niks over de aantal volgers).

Herwin Wevers

Ook begrijp ik het nut van het hebben van fake twitter of FB accounts niet. Die accounts retweeten je content niet. Plaatsen geen comments. Interacteren niet. Dus ze verpreiden geen “social signals”. Dus geen effect op de social Klout score. Dus ook nul effect op je SEO ranking. Ook commercieel heb je door het bovengenoemde sorteert dit geen enkel effect. Dus blijf er inderdaad van weg. Kost alleen maar geld.

Jan Pruimboom

Ik heb vorig jaar een website overgenomen waarbij zo’n nutteloos twitter account zat met volgers van geen waarde. Het is nu dan ook nagenoeg onmogelijk om er nuttig gebruik van te maken.

van Deurzen

Misschien ook een fijne toevoeging: Ik heb een kleine advertentie test lopen op een Facebook pagina. Met demografische instelling dat ik alleen Nederland als doelgroep stel en een aantal keywords om wat gerichter te targetten. Initieel als algemene link naar een Page > Levert vrij weinig op, een enkel klikje, een enkele like en het budget wordt vrijwel niet verstookt. Aanpassing van advertentie: ipv algemene page naar een post op de page. En ineens schieten de getallen omhoog: waar normaal 100 mensen mn post zien, zijn het er nu 20.000 en nog bijzonderder de nieuwe likes (en dus de clicks) komen uit India en Oost-Europa…. NIET uit Nederland. En mijn budget is in een paar dagen op…. Mijn conclusie: Indien een post niet lekker loopt levert Facebook jezelf FAKE (onbruikbare) likes. Het gaat er bij mij maar om 20 (op de 200 totaal) maar stel ik zet veel geld in, en doe hetzelfde dan wordt je gewoon door Facebook genept!

Michiel

Waardeloos.
Het leukste is het als een concurrent een paar honderd euro uitgeeft om je te voorzien van valse Twitter volgers uit een derde wereldland.
Als dan geen goede Twitter diensten benut, kan je je Twitter profiel net zo goed opgeven.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond