Deel dit artikel
-

VanRiet lanceert bi-directionele sorteeroplossing

Tijdens de Logistica, die volgende maand plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht, presenteert VanRiet de IQ-Grid, een bi-directionele sorteeroplossing speciaal ontwikkeld voor depots met een ochtend- en avondprogramma waar beide processen over hetzelfde systeem kunnen lopen.

De IQ-Grid is sinds 2014 op de markt, maar de bi-directionele component is de nieuwste innovatie, aldus het bedrijf. Onlangs heeft VanRiet bij DHL zijn eerste volledige bi-directionele systeem opgeleverd.

Het ochtend- en het avondprogramma kunnen over hetzelfde systeem lopen doordat het systeem met één druk op de knop van transportrichting kan veranderen, waarbij invoegpunten uitvoegpunten worden en andersom. Hierdoor is er een lagere investering qua ruimte en systeem nodig. Daarnaast kunnen de bij DHL de vrachtwagens en busjes ’s avonds en ’s ochtends aan hun eigen docks of op hun eigen parkeerplaatsen lossen en laden.

De dozen, zakjes of losse producten worden met een snelheid van 150 meter per minuut worden getransporteerd en de zogenoemde IQ-Grids kunnen ongeveer 2.500 pakketjes per uur sorteren.

VanRiet neemt ook de Oculus Rift mee naar de beurs. Wanneer VanRiet een nieuwe opdracht krijgt, ontwikkelen de programmeurs in een zelf ontwikkeld visualisatieprogramma een uitwerkte oplossing voor de klant. De klant kan vervolgens met de Oculus Rift door zijn eigen systeem wandelen en bekijken hoe alles werkt en hoe het uit komt te zien.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond