Deel dit artikel
-

‘Te veel crapware op nieuwe pc’s’

Consumenten die een nieuwe Windows computer kopen, krijgen daar allerlei crapware bij: software waar ze niet op zitten te wachten. Gemiddeld zitten er 18 van dergelijke programma’s op pc’s.

De reden daarvoor is simpel: de fabrikanten laten zich betalen voor die software, maar de vraag of consumenten er wat aan hebben wordt niet gesteld.

De extra programma’s van derden zijn vaak tijdelijke probeerversies van betaalde software, abonnementssoftware (Spotify en Dropbox) en gratis games met advertenties, constateert de Consumentenbond. Van de gratis toepassingen van de computerfabrikanten, gemiddeld 10 per pc, is het nut vaak onduidelijk. Alleen Microsoft verkoopt zijn eigen Surface-laptops nagenoeg schoon, met alleen een probeerversie van Office.

Packard Bell spant de kroon met gemiddeld 25 extra programma’s; Medion levert de meeste software van derden, gemiddeld 17 programma’s.

Uit een enquête van de Consumentenbond onder 1643 Windows-gebruikers blijkt dat 73 procent van de consumenten vindt dat fabrikanten zich niet mogen laten betalen om extra software op nieuwe computers te zetten.

Deel dit bericht

1 Reactie

gerrit

Gewoon de gratis en snelle Linux Mint er op, tevens geen gedoe met malware etc. etc.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond