Deel dit artikel
-

Veel opzeggingen tv-abonnement zodra RTL live-apps krijgt

Zestig procent van de Nederlandse huishoudens zegt zijn tv-abonement op zodra de RTL-zenders lineair (live) via een app zijn te bekijken. De NPO-zenders zijn dat al vanuit de mobiele apps.

Niettemin zegt 55 procent van de ondervraagden in het Telecompaper Consumer Panel dat ze graag live tv zouden kijken vanuit de NPO-apps. Wat ontbreekt is dat de NPO apps voor smart tv biedt met live beeld.

Aan SBS hecht Nederland als zendergroep het minste belang: 51 procent zegt zijn reguliere tv-abonnement op als SBS live tv-apps biedt.

Geen van de commerciële zenders biedt op enige manier live televisie via internet, noch via de site noch via apps.

Foto: curtis kennington (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

KoalaBear

De commerciele zenders weten ook dat ze dat niet moeten gaan aanbieden, want dan houd het snel op gok ik. Zelf kijk ik al zelden TV. Ten eerste omdat ik genoeg anderen dingen moet doen, soms ‘helaas’. En daarnaast omdat ik naast de computer geen TV heb.

Xander

De commerciële zenders doen dat al. NLziet biedt sinds kort in beta al LIVE TV, de NPO heeft al Live TV op Web en RTL XL begint met Live uitzendingen in hun premium dienst. De wereld verandert. Live TV zal blijven bestaan (o.a. voor Live events), maar On Demand zal belangrijker worden. De distributie is ook aan verandering toe. Traditionele partijen (Ziggo/KPN) zullen ook hier terrein gaan verliezen…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond