Deel dit artikel
-

Verdachten DDOS-aanvallen Ziggo en KPN aangehouden

De politie heeft vijf jongeren aangehouden die verdacht worden van de grote DDOS-aanvallen in augustus op internetproviders Ziggo en KPN. Zij kwamen in de afgelopen weken als verdachten in beeld in het onderzoek door het Team High Tech Crime (THTC).

Vier van de verdachten zijn minderjarig tussen de 14 en 17 jaar en een is 21 jaar. De jongens komen uit Berkelland, Lochem, Den Helder, Schoorl en Vinkeveen. In de ouderlijke woningen van de jongens zijn computers, mobiele telefoons en datadragers, zoals externe harde schijven en USB-sticks, in beslag genomen.

Ziggo werd in augustus twee avonden lang getroffen door grote DDOS-aanvallen. Hierbij ontstond een storing in het netwerk van Ziggo, waarbij ongeveer 1,8 miljoen klanten van de provider zonder internet en email kwamen te zitten. In videoboodschappen op YouTube werd Ziggo gedreigd met nieuwe aanvallen.

Kort na de aanvallen circuleerden al enkele van de namen van de aangehouden verdachten op internet. Ook Emerce kreeg uitgebreide informatie over een aantal van hen, inclusief adressen, bank- en telefoonnummers.

De aangehouden jongens zijn dinsdag de hele dag verhoord door rechercheurs van het Team High Tech Crime. De officier van justitie bij het Landelijk Parket heeft besloten dat zij het verdere verloop en de resultaten van het onderzoek in vrijheid mogen afwachten.

 

Deel dit bericht

2 Reacties

BOEF

Rest in Pepperonis:
FoxelVox (Lochem)
Zahrinka (Vinkeveen)
SectorNL (Berkelland/Den Helder)
ScottySaurusRex (Schoorl)
Blackonix (Berkelland/Den Helder)

@BOEFII

FoxelVox

Wagenaarstraat 325, 1093 CN, Amsterdam, The Netherlands

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond