Deel dit artikel
-

Verhuisdienst Movinga dikt in, Nederland van de kaart

Online verhuisdienst Movinga zet zijn internationale groeiplannen in de koelkast, stuurt de oprichters weg en richt zich enkel nog op twee kernmarkten.

Begin dit jaar leek het er nog op dat Movinga naar Nederland zou komen. Een nieuwe VC-cheque van 25 miljoen euro zou daarbij moeten helpen. De aandeelhouders zijn kennelijk niet tevreden en dwingen een reorganisatie af.

De jonge oprichters Bastian Knutzen en Chris Maslowski ruimen het veld. In een mail aan het personeel vertellen ze dat ze te snel wilden opschalen en daarbij fouten worden gemaakt. Een daarvan was het vervalsen van een benodigde licentie.

Behalve de oprichters vertrekt ook een kwart van de vijfhonderd man personeel. Dat heeft te maken met de strategische heroriëntatie.

Movinga is een online verhuisdienst die gebruikmaakt van restcapaciteit van bestaande verhuisbedrijven en aanpalende dienstverleners. Het bedrijf werd actief in Duitsland, Engeland, Frankrijk en Italië en wilde snel doorgroeien. De expansieplannen worden nu afgeblazen. De activiteiten in Engeland en Italië worden gestaakt en de plannen voor Nederland.

Foto: fronx (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond