Deel dit artikel
-

Verhuur films via digitale apparaten valt tegen

Online verhuurders als Apple iTunes, Microsoft Zune, Sony PlayStation Network, Amazon Instant Video, Vudu, Best Buy CinemaNow en Blockbuster.com hoeven voorlopig weinig omzet te verwachten van gebruikers van internetapparaten. Dat concludeert de NPD Group. Slechts 5 procent van de (Amerikaanse) gebruikers bestelt wel eens een film.

Het is nog veel erger volgens de NPD: zelfs gebruikers van apparaten die specifiek zijn bedoeld voor streaming media lopen niet warm voor zogenoemde iVOD-films, oftewel films die ze via het internet kunnen huren.

Volgens de Movie VOD Monitor is er nog te veel concurrentie van kabelaars of van bedrijven als Netflix. Veel iVOD-gebruikers bestellen ook films bij deze Amerikaanse filmverhuurder.

iVOD is blijkbaar nog te weinig bekend, want volgens de onderzoekers staan er inmiddels voldoende internetapparaten in Amerikaanse huishoudens waarmee digitale films gekeken kunnen worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jasper

Ik moet wel lachen om de zinsnede: “Volgens de Movie VOD Monitor is er nog te veel concurrentie van kabelaars of van bedrijven als Netflix”.
Er is precies genoeg concurrentie, alleen willen de verhuurders er niet aan dat ze gewoon te duur zijn. Ik hoop dat Netflix ook snel deze kant op komt!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond