Deel dit artikel
-

Verhuur toestellen levert KPN 100 miljoen extra op

De verhuur van mobiele telefoons heeft het bedrijfsresultaat van KPN met zeker 100 miljoen euro vergroot. Dat meldt het FD.

Analist Sam McHugh van zakenbank Bernstein Research stelt dat KPN zonder de introductie van toestellease zijn winstdoelstelling waarschijnlijk niet zou hebben gehaald. Hij spreekt van een ‘ongelooflijk goede timing’.

Toestellease houdt in dat klanten geen mobiele telefoon meer bezitten. Na afloop van de contractperiode kan het toestel voor een nieuwe model worden ingeruild. Bij defecten of diefstal wordt een vervangend toestel geregeld. De klant betaalt daar een premiumprijs voor.

Het telecombedrijf begon afgelopen maart met toestellease bij het jongerenmerk Hi, daarna volgden telefonieabonnementen bij Telfort en KPN zelf. Het effect op het bedrijfsresultaat is echter maar tijdelijk en na twee jaar uitgewerkt.

Deel dit bericht

1 Reactie

Wil

Over 2 jaar krijgen ze garantiekosten, innamekosten, voorraadkosten en misschien kunnen ze wat verkopen aan derde wereldlanden. Nee, het is vooral een kwestie van creatief boekhouden: net doen alsof de toestellen in de lease waarde habben zodat je nauwelijks afschrijvingskosten hebt itt het subsidieren van toestellen die onmiddellijk een verliespost opleveren.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond