Deel dit artikel
-

Verkoop iCentre definitief afgeblazen

De verkoop van iCentre, de grootste Apple Premium Reseller, aan BCU Holding van Bob Ultee, gaat niet meer door. Eigenaar Antea Participaties trekt zich terug uit de voorgenomen verkoop. BCU Holding blijkt meerdere contractuele aanbetalingstermijnen niet te zijn nagekomen.

In maart van dit jaar werd bekend dat Bob Ultee, eigenaar van winkelketen Sabon,  iCentre van Antea zou overnemen tegen een onbekend bedrag. Ultree noemde iCentre – omzet 126 miljoen euro – ‘de droom van elke retailer’.

Ultee zou de overname financieren met de uitgifte van aandelen nadat banken niet thuis gaven. Een dezer dagen werd bekend dat hij meer tijd nodig zou hebben; Ultee wilde wederom investeringsbanken zien te interesseren. De overname werd dit najaar verwacht.

Wat het afblazen betekent voor iCentre is niet duidelijk. Bij het bedrijf wilde zojuist niemand reageren. Directeur Robert De Boeck van Antea zit in het buitenland.

iCentre had internationale plannen, onder meer door het aankopen van de Belgische Apple winkels van Switch. Voor de geplande groei van iCentre in het buitenland moest het overnameproces zo snel mogelijk worden afgerond, liet iCentre-directeur Wouter Schortinghuis aan MacFan weten.

Deel dit bericht

1 Reactie

Walter Aerts

Zo blijkt maar weer dat de handel van meneer Ultee ook één grote zeepbel betreft. Zeer jammer want ik hoop niet dat Sabon, dat overigens een prachtig winkelconcept is, hierin meegezogen wordt. In mijn ogen een typisch voorbeeld van ‘te snel, te groot’!

PS: er staat een kleine spelfout in de tekst. Ultree ipv Ultee.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond