Deel dit artikel
-

Verlies voor beurskandidaat Yelp

Recensiesite Yelp, binnenkort naar de beurs, heeft in 2011 fors verlies geleden: 16,9 miljoen dollar tegen slechts 9,74 miljoen in 2010.

Yelp blijkt zijn verkoop- en marketingactiviteiten flink te hebben uitgebreid, zo meldt Bloomberg. De uitgaven stegen met 61 procent naar 54,5 miljoen dollar. De omzet nam echter ook flink toe, met 74 procent naar 83,3 miljoen dollar. Het merendeel van de verdiensten kwam van lokale adverteerders.

Het bedrijf wil dit jaar 100 miljoen dollar ophalen met een notering aan de New York Stock Exchange onder de naam YELP.

Yelp wil dit jaar een verkoopteam aanstellen om geld te verdienen aan de Europese stedensites. Vorig jaar had het bedrijf alleen een paar sites in Engeland. Nu is het actief in zestien van de grootste steden verspreid over Europa. In Nederland richt Yelp zich vooral op Amsterdam, maar er is geen lokaal verkoopkantoor.

Yelp werd in 2004 opgericht door Jeremy Stoppelman, die bij betaalbedrijf PayPal heeft gewerkt.

Saillant detail is dat Elevation Partners, het investeringsbedrijf van rockzanger Bono, ook aan deze IPO gaat verdienen. Elevation investeerde in 2010 95 miljoen dollar in de onderneming. Elevation heeft ook 210 miljoen dollar geïnvesteerd in Facebook. Het belang van Bono zal bij de beursgang ruim een miljard dollar waard zijn.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond