Deel dit artikel
-

Versnipperde verspreiding van Zune-diensten in Europa

Microsoft lanceert Zune Marketplace buiten de Verenigde Staten, nu ook in Europa. Het bedrijf maakt de vier diensten van Zune Marketplace niet voor alle Europese landen beschikbaar, Nederland krijgt bijvoorbeeld slechts de mogelijkheid video’s te huren.

De iTunes-concurrent, Zune Marketplace, is in zijn geheeld beschikbaar in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Hier kunnen gebruikers video’s huren en kopen, mp3’s downloaden en onbeperkt muziek luisteren met de Zune Pass. Andere landen waar Microsoft de dienst uitrolt, krijgen slechts beschikking over een deel van de diensten.

In Nederland en België gaat het om videoverhuur, net als in Oostenrijk, Ierland en Zwitserland, Spanje wordt uitgesloten van het kopen van video’s. Buiten Europa moeten Australië, Canada en Nieuw-Zeeland het stellen zonder de verkoop van muziek.

Een abonnement om onbeperkt muziek te luisteren met de Zune Pass, gaat 10 euro per maand kosten. In de Verenigde Staten is het mogelijk om 10 nummers per maand te houden, buiten Europa is dit niet het geval.

De versnipperde lancering is waarschijnlijk de reden dat er in Europa per land afspraken gemaakt moeten worden op het gebied van auteursrechten.

De lancering van de diensten komen in aanloop naar de lancering van Windows Phone 7, het mobiele besturingssysteem van Microsoft.

Deel dit bericht

1 Reactie

jansiem

vergis ik me nu of is het nu eerder mogelijk video's te huren bij microsoft(zune) als bij apple(iTunes)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond