Deel dit artikel
-

Vertrouwen in cloud blijft extreem laag

Steeds meer IT-experts maken zich zorgen over de beveiliging van de cloud. Dat blijkt uit onderzoek van British Telecom. Hoewel cloud steeds vaker wordt toegepast, tot 70 procent wereldwijd, neemt het vertrouwen in de technologie af.

Het wantrouwen is vergeleken met 2012, toen BT ook onderzoek deed, met tien procent gestegen. Dat cloud niettemin toch massaal wordt omarmd komt door de kostenbesparingen die kunnen worden gerealiseerd en de voordelen van schaalbaarheid. Immers, bedrijven delen computercapaciteit die zij anders zelf moeten leveren.

Tegelijkertijd is het uitbesteden van die capaciteit niet zonder risico. Veertig procent van de Amerikaanse respondenten in het BT-onderzoek noemen cloud ‘onveilig’. Experts als Matt Joyce van OpenStack geven aan de nieuwsdienst van ZDNet toe dat nog lang niet alle beveiligingsproblemen zijn opgelost, maar dat er hard aan gewerkt wordt.

Het vertrouwen van een externe partij die men (nog)niet goed kent, lijkt het grootste probleem en duidt op onzekerheid; 26 procent van de respondenten zegt echter al eens gevallen van datalekken te hebben meegemaakt.

Een ander deel van de respondenten, zeker 48 procent wereldwijd, heeft ook de indruk dat cloud en aanverwante diensten veel te duur zijn.

Volg al het hosting- en cloudnieuws via dit kanaal.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond