Deel dit artikel
-

Verwacht en gekomen: G Flex 2 en G Watch Urbane

Nu dan officieel gelanceerd op MWC: de LG G Flex 2, de tweede kromme smartphone van het Zuid-Koreaanse bedrijf. Afgelopen week mocht de Nederlandse pers er al even mee spelen in het kantoor van LG in Amstelveen.

Het toestel komt niet echt meer een verrassing, want in januari werd hij al gedemonstreerd op de Amerikaanse gadgetbeurs CES. LG trekt overigens al zijn schermen krom, want er waren ook al gekromde televisies. De G Flex 2 heeft een 5,5 inch scherm van P-OLED. Die P staat voor plastic, wat een zekere mate van flexibiliteit garandeert. Maar wat nu precies de toegevoegde waarde is van een krom scherm moet de fabrikant nog maar eens uitleggen.

De tweede introductie vandaag was ook al geen geheim meer: de G Watch Urbane. De opvolger van LGs eerste slimme horloge heeft een meer chique uiterlijk gekregen. Qua uiterlijk is er nauwelijks verschil met Zwitserse uurwerkjes, maar het horloge heeft eigen GPS- en NFC-chips aan boord.

Het is het eerste slimme horloge met LTE ontvangst en vermoedelijk ook het eerste met WebOS. Je kunt direct telefoneren en e-mails bekijken, want er is geen verbinding met een smartphone vereist, zoals de aanstaande Apple Watch. De Watch Urbane krijgt dan ook zijn eigen telefoonnummer. Vooralsnog is hij alleen in Zuid Korea te koop.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond