Deel dit artikel
-

Verzet tegen opname FOX Sports in basispakket groeit

Kleine kabelbedrijven verzetten zich massaal tegen de opname van FOX Sports in het basispakket. Het Amerikaanse bedrijf heeft opname van de zender als voorwaarde gesteld voor de verlenging van de contracten per 1 augustus. Daarvoor wil men 2 euro per huishouden.

‘Wij zijn van mening dat het voorstel van FOX Sport dit belang onvoldoende dient’, laat het Zeeuwse DELTA weten. ‘Door de tv-aanbieders te verplichten de zender in het standaardpakket op te nemen, dwingen ze ons om al onze klanten daarvoor te laten betalen terwijl een beperkt percentage van onze klanten een abonnement heeft op FOX Sport.’

Niek Geelhoed, directeur Kabelnoord, vindt FOX Sports 1 ‘geen geschikte zender voor het basispakket’. ‘Als abonnees meer zenders willen, moeten ze dat apart inkopen en er ook extra voor betalen. Afgelopen jaren konden Kabelnoord abonnees tegen extra betaling een abonnement op FOX Sports afnemen. Wij willen graag op dezelfde voet verder gaan met FOX Sports.’

Belangenvereniging NLkabel is ook hard in zijn voordeel. Directeur Mathieu Andriessen: ‘Momenteel heeft minder dan 10 procent van de digitale kijkers een abonnement op FOX Sports Eredivisie. Dat negentig procent van de klanten dan een tariefstijging van 2 euro zou krijgen voor iets waar ze niet om gevraagd hebben vinden wij onredelijk. Het principe van het basispakket is immers: veel zenders voor weinig geld’.

NLKabel voert de onderhandelingen namens Kabelnoord, CAI Harderwijk, SK Veendam, SK Pijnacker, Kabelnet Edam-Volendam, Compenz Media/Plinq, KT Waalre en Kabeltex. Caiway en DELTA onderhandelen zelfstandig.

Kabelaar Ziggo heeft zich inmiddels ook achter het protest geschaard, maar is zelf geen partij omdat men nog een lopend contract heeft men FOX Sports. Het bedrijf vindt het niettemin ‘principieel onjuist’ om aanbieders te verplichten om het voetbalkanaal in het basispakket te plaatsen. De druk is hoog, want FOX geeft ook alle Eredivisie wedstrijden door.

KPN heeft inmiddels een kort geding aangespannen. De marktpartijen wachten op de uitspraak van de rechter aanstaande vrijdag en besluiten dan wat zij gaat doen.

Deel dit bericht

12 Reacties

bert

Ben blij dat ik uit dat circus van TV abbonementen ben gestapt. Is tegenwoordig goed te doen: Fritzbox als router en je kunt zelf je SIP-telefoonnummer instellen (10€/jaar prepaid vast), en TV is op NPO online inmiddels prima, sinds een maand nagenoeg HD.
Met een basis internetabbo (vanaf 20€/maand over ADSL, of 32,50 voor glas)

Henk Kuipers

Een dergelijke prijsverhoging van TV voor iets dat ik helemaal niet wil, zou voor mij direct de laatste druppel zijn om TV helemaal de deur uit te doen. Die afweging is op dit moment nog zo’n 50:50 waarbij ik toch al steeds meer de overtuiging krijg dat ik het meeste betaal om reclame binnen te krijgen.

Tom

Is dat niet gewoon koppelverkoop?
Hoop dat Ziggo hier niet in meegaat. Ben redelijk tevreden over Ziggo, maar ik wil alleen extra betalen voor zenders of zenderpakketten waar ik naar ga kijken.
Zou inderdaad een reden zijn om tv maar helemaal niet meer af te nemen en alles on-demand te gaan kijken.

André

Ik ben zelf voor, maar ben dan ook en sport liefhebber. Ik denk dat er wel mensen zijn die eredivie voetbal willen zien, maar dat de prijs om een foxsport abonnement te nemen te hoog is. Voor 2 euro per maand zouden er wel eens meer dan 10% in willen stappen. Ik betaal nu ook al abonnementskosten voor heel veel zenders die ik echt niet hoef. Geef mensen een keuze in welke zenders ze willen hebben en hang daar per zender een prijskaartje aan.

PPJ

Beetje raar deze berichten over teveel betalen voor zenders die je niet wilt. Beetje vreemd van de providers ook dat ze dit ook als argument aandragen. Zij leveren al jarenlang zenders die ik nooit kijk waar ik wel voor betaal. Ik ben geen voetbal fan maar toch zou ik af en toe een leuke wedstrijd willen kijken. Ik zeg gooi die rommel uit mijn pakket en zet deze er bij. Lekker compenseren dan maar.

Erik

@André: Je schrijft:”Voor 2 euro per maand zouden er wel eens meer dan 10% in willen stappen”. Dan ga je uit van een keuze-mogelijkheid, maar Fox wil het dus aan iedere abonnee (100%) opleggen. Stel dat dat 20% is, dan wil jij het dus opleggen aan de overige 80%, omdat 20% het graag wil voor 2 euro.

Dirk

De amerikanen willen ons wederom laten bloeden en zelf hun zakken vullen. We gaan desnoods fox massaal boycotten. Eens kijken of dat werkt.

JanOetEnske

Ik heb geen fox en ik wil geen Fox. Voor 1 euro per zender wil ik zelf wel kiezen waar ik naar wil kijken en dan NPO gratis. Ben ik waarschijnlijk voor 5 euro per maand klaar. Wat Fox probeerd gaat tegen alle fatsoensnormen in. Als het niet anders kan, dan kan ik me prima vermaken met Youtube op mijn smart TV. Daarnaast kan je via de browser prima NPO live kijken. Gewoon boycotten fux sports, zijn chantage praktijken.

Derrik

Fox Sport pretendeerd een goodwill company te zijn ( zie hele pagina Gelderland 29-7-2016) Door te stellen dat 90% van de inkomsten ten goede komt aan ‘de beleving voor de fans’ en ‘de kwaliteit van de competities’.

Grooooote onzin.

Zo ook hebben ze het over ‘onze fans’,en ‘onze clubs’,alsof wij fans en de voetbalclubs van hun zijn.

Groooootst mogelijke onzin.

Wat denken ze wel? Vooral als je bedenkt dat ze op het zelfde moment bij iedere TV abonnement via de TVproviders van jou geld willen,ook al ben je geen fan.

Oppassen geblazen want de schijnheiligheid druipt eraf. Schermen met het eredivisie logo en handtekeningen van directeuren daarvan.

En dan’Fox Sports biedt TV AANBIEDERS vooral keuze.’

Juist,goed gelezen. Keuze,en dat is enkelvoud dus dat is er maar één. En dat is dat iedereen betaald aan Fox Sports.

Niet doen. Wurgcontract,afpersing, oneerlijke voorstellen.

Ze helpen de voetbalbeleving voor Veel fans om zeep ter meerdere eer en glorie van hun eigen portemonnee.

André

@Erik:Ik veronderstel dat het niet om 10% gaat!
Ik zal de laatste zijn die andere verplichtingen op legt, daarom nogmaals een herhaling van mijn laatse zin Geef mensen een keuze in welke zenders ze willen hebben en hang daar per zender een prijskaartje aan.

Rob

Ik ben benieuwd wanneer die ellendige FOX zender over de kop gaat !

Tele2 gaat ze op Zwart zetten en KPN zal ook wel komen. Als ziggo nu mee gaat en de boel ook gewoon op zwart zet dan zijn we binnen een maand van FOX af en kan een normaal redelijk bedrijf die uitzendingen gaan verzorgen! Denk aan bijvoorbeeld de NPO tegen betaling door de voetbal clubs natuurlijk ! Want die hebben echt geld teveel als je ziet wat voor salaris ze uit betalen aan een paar mannen die een potje balletje trap spelen.

Jos

Ben echt een liefhebber van sport maar ik laat mij niet chanteren .
Gaan we op zwart ? Dag Fox.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond