Deel dit artikel
-

Een op de vier Nederlanders bankiert via app

Ongeveer één op de vier Nederlanders bankiert inmiddels via een mobiele telefoon. De app minimaal wordt één keer per week gebruikt. Dit blijkt uit onderzoek van de Nederlandsche Bank (DNB).

De gebruiksvriendelijkheid is een van de redenen van deze snelle groei. Bij internetbankieren via de pc is er behalve de inloggegevens een extra verificatie met een bankpaslezer nodig. Dit als extra waarborg om misbruik door derden te beperken.

Bij bankieren via de mobiele telefoon of tablet zou een extra verificatie met een bankpaslezer te weinig gebruiksvriendelijk zijn. De toegevoegde waarde van mobiel bankieren is immers dat het eenvoudig, overal en altijd gebruikt kan worden.

Wel gelden er lagere limieten voor overboekingen. De meeste banken hebben bij de mobiele app een overboeklimiet van 750 euro per dag of 1.000 euro per week, terwijl bij internetbankieren via de pc veel ruimere limieten zijn toegestaan. Uit het onderzoek blijkt dat deze lagere limieten voor de mobiele apps ruim voldoende zijn: de bancaire app wordt namelijk vooral gebruikt voor overboekingen tot 100 euro.

Een andere risicobeperkende maatregel is de begrenzing van de tegenrekeningen waarnaar kan worden overgeboekt. Bij mobiel bankieren is het bij de meeste banken alleen mogelijk om een overboeking te doen naar een rekening waar in de afgelopen periode eerder al naar is overgeboekt.

Dankzij deze maatregelen vindt meer dan 65 procent van de respondenten bankieren via de mobiele app voldoende veilig tot zeer veilig. DNB verwacht wel dat criminelen hun aandacht door de stijgende populariteit ook op deze vorm van bankieren gaan richten.

Deel dit bericht

1 Reactie

Peter W.

Op basis van DDMM liggen bezit en gebruik iets hoger. DDMM telt 55% bezit en 34% wekelijks gebruik van de bancaire apps van Rabo, ING en ABN Amro. ING is de grootste met 35% bezit en bijna 17% wekelijks gebruik. Smartphone is belangrijkste platform voor de apps. 27% wekelijks gebruik. De tablet kent 11% wekelijks gebruik voor de bancaire apps.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond