Deel dit artikel
-

Vijfduizend extra werknemers voor Amazon

Online retailer Amazon breidt zijn Amerikaanse organisatie uit met vijfduizend extra banen, voornamelijk op het gebied van fullfilment. Die divisie telt nu al 20.000 werknemers.

Volgens het vanochtend verschenen persbericht gaat het om personeel voor de huidige zeventien distributiecentra in onder meer Texas, Californië, Virginia, Tennessee en Kentucky. Daarnaast worden nog eens tweeduizend seizoenswerkers gezocht voor klantenondersteuning.

Daar komen in de toekomst nog eens duizenden banen bij. In verschillende staten bouwt Amazon extra distributiecentra om artikelen nog dezelfde dag te kunnen zorgen. Alleen al in Florida gaat het om een investering van driehonderd miljoen dollar en circa drieduizend banen. President Obama zal morgen een bezoek brengen aan het fulfillmentcentrum in Chattanooga. Daar werken alleen in drukke seizoenen alleen al vijfduizend werknemers.

Het aantal werknemers van Amazon is de afgelopen drie jaar verdriedubbeld naar 97.000. Dat is meer dan Google en bijna evenveel als Microsoft.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond