Deel dit artikel
-

Vlucht24 overtreedt reclameregels

Reisvergelijker Vlucht 24 is door Reclame Code Commissie (RCC) op de vingers getikt. Op vier punten oordeelde de commissie dat het bedrijf handelt in strijd met de Reclamecode Reisaanbiedingen.

Zo staat een ‘omboekservice’ standaard aangevinkt, terwijl dit voor optionele extra’s niet is toegestaan en worden de reserveringskosten niet getoond aan de consument op het moment dat deze wel bekend zijn. Daarnaast blijkt ook het als totaalprijs getoonde bedrag niet de eindprijs te zijn, omdat de annuleringskosten daar nog bij komen. Ook hadden de – bij boeking bij sommige airlines onvermijdelijke – creditcardkosten opgenomen moeten zijn in de eindprijs.

De klacht tegen Vlucht24 is ingediend door brancheorganisatie ANVR. De RCC heeft Vlucht24 verzocht niet meer op deze wijze reclame te maken.

Unister, het moederbedrijf, gaf eerder aan dat zij slechts vluchtprijzen met elkaar vergelijkt.

Deel dit bericht

1 Reactie

F. van efferink

Ik voel me er vreselijk ingeluisd na het boeken via Vlucht24.
Ten eerste waren bij het boeken geen””servicekosten” duidelijk, pas toen ik betaalde verscheen daarvoor een bedrag van bijna 80 euro. Ik kon de betaling toen niet stopzetten.
Tot overmaat van ramp bleek dat mijn ticket van Condor een z.g. LM-vlucht betrof. Dit werd bij het boeken totaal niet vermeld en dus niet duidelijk ( ik las wel in de voorwaarden dat er zulk soort vluchten zijn). Nu blijkt dat ik, als ik bagage mee wil nemen, daarvoor ook nog 400 euro extra moet betalen ( voor 2 personen naar Antalya).
Ik kan niemand bereiken, ik weet zeker als ik met Condor bel, dat ik alleen maar hoge belkosten maak en niets bereik. De verantwoording is totaal onduidelijk en zoek.
Dit heeft me ontzettend geraakt, ik voel me totaal machteloos.
F. van efferink

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond