Deel dit artikel
-

Vodafone: meer machines dan zakelijke klanten met abonnement

Vodafone Nederland heeft meer machines als abonnee dan zakelijke klanten. En het aantal apparaten met een SIM-kaart zal alleen meer verder stijgen, zo verwacht de telecomaanbieder.

Het aantal apparaten met een SIM-kaart steeg afgelopen jaar met 28 procent, zo blijkt uit een onderzoek dat vandaag is verschenen.

Inmiddels zou wereldwijd een kwart van alle bedrijven machine to machine-technologie (M2M) inzetten om de productiviteit te verhogen. Dat is twee keer meer dan vier jaar geleden. En het ligt voor de hand dat die groei zal versnellen, aangezien er steeds meer ‘connected devices’ zijn.

Het is tegenwoordig heel normaal dat auto’s, energiemeters, parkeerautomaten, defribilatoren, vuilnisbakken en kopieermachines een SIM-kaart hebben om statusinformatie door te geven.

Martijn van Lieshout, Marketing Manager Large Enterprise and Partners bij Vodafone, verwacht dat de Europese overheid de M2M-ontwikkelingen nog verder zal bespoedigen. “Er wordt gewerkt aan een Europese richtlijn dat elk nieuw automodel automatisch een alarmnummer belt wanneer de airbag afgaat.”

“Maar er komen ook nieuwe branches bij waar M2M grote impact heeft, zoals zorg en retail. Voor die laatste sector zijn nieuwe betaalmethodes en specifieker voorraadbeheer belangrijk verbeteringen.”

Foto: Donna Cleveland (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond