Deel dit artikel
-

Vodafone start proef met in-/uitchecken OV

Het Gemeentelijk Vervoerbedrijf Amsterdam (GVB) doet komende maanden een proef met Vodafone waarbij een kleine groep klanten kan in- en uitchecken in het OV met zijn mobiele telefoon.

Hiertoe worden honderd OV-reizigers uitgerust met een nieuwe SIM-kaart, een die NFC ondersteunt. Zij hoeven geen kaartjes meer te kopen met hun plastic OV-pas maar doen dat simpelweg door hun telefoon langs de OV-zuiltjes te wapperen.

Behalve het GVB en Vodafone doet ook de IT-beheerder van de OV-chipkaart, Trans Link Systems (Translink), mee in de proef.

De partijen hielden al een besloten proef, met eigen medewerkers. De Amsterdamse proef met honderd testers, is de eerste kleine publieke proef. Als er geen al te grote barrières zijn zal het systeem naar heel Nederland worden uitgerold.

“De samenwerking past binnen Vodafone’s doelstelling om de fysieke portemonnee binnen enkele jaren overbodig te maken“, aldus de operator.

Foto: Sadettin Canbay (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

EVDP

“De samenwerking past binnen Vodafone’s doelstelling om de fysieke portemonnee binnen enkele jaren overbodig te maken“, aldus de operator.

Daar is wel wat meer voor nodig dan een MNO. Zoveel meer dat Vodafone die doelstelling kan laten vallen. MNO’s zijn geen partij om serieus rekening mee te houden als het mobile wallets betreft in Europa.

Natasja Voogt

MNO’s zijn wel degelijk partijen om serieus rekening mee te houden. Kijk maar naar Apple en Google. Als Multi Nationale Ondernemingen gaan zij de concurrentie met banken aan.

EVDP

@ Natasja

Ook de banken spelen geen rol van betekenis in de Wereld van mobile wallets. Dus de concurrentie aangaan met banken is zinloos. Apple en Google falen. Google wallets is geflopt, Apple doet het niet veel beter (ik ben een groot Apple fan) en hier kan je lezen` waarom … http://www.pymnts.com/in-depth/2015/mastercard-ceo-apple-pay-noise-has-calmed/#.VTT1sM53YvJ

Mobile wallets is geen domein van banken, noch van Apple en Google. Het is het domein van de retailers. Stored value wallets. Het is de retailer die de deal maakt bij de checkout en niet een bank en ook Apple of Google niet. Het heeft geen enkele toegevoegde waarde om mijn wallet bij Apple onder te brengen of bij Vodafone want het levert mij niets op.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond