Deel dit artikel
-

Vodafone Wallet omarmt bankkaarten

Europese klanten van Vodafone kunnen binnenkort kleine betalingen gaan verrichten bij winkels en kiosken door hun telefoon langs de kassa te wapperen. Nederlandse klanten moeten nog een poos wachten.

Het telecombedrijf maakt bekend dat het overeenkomsten heeft gesloten met VISA en Carta Worldwide om telefoons met Vodafone-wallet te veranderen in een portefeuille. Consumenten kunnen informatie over hun bankkaart in Wallet invoeren, Carta en VISA zorgen voor de autenticatie.

Wie zijn telefoon wil gebruiken voor contactloos betalen moet behalve de Wallet-app ook een simkaart hebben met ingebakken NFC-technologie. Nederlandse klanten kunnen die hier aanvragen, al is dat momenteel zinloos.

Vodafone Group rolt de technische uitbreiding voor bankkaarten vanaf dit kwartaal uit binnen Europa. Een woordvoerster van het Nederlandse filiaal laat echter weten dat contactloos betalen per telefoon hier niet mogelijk wordt. Zo kan ook geen inschatting geven van wanneer debetcards hier wel zullen worden ondersteund.

Deel dit bericht

3 Reacties

William

Het aanvragen van de NFC simkaart is in Nederland niet zinloos! Sinds ongeveer een jaar biedt Vodafone NL namelijk SmartPass aan, dit is een combi van contactloos betalen via telefoon met NFC sim, virtuele creditcard, gekoppelde draadloze bankpas en eventueel een NFC sticker. Je zet geld op je SmartPass en kunt er dan via Vodafone Wallet me betalen. Door je telefoon met NFC sim, de bankpas of je telefoon met NFC sticker te swipen. Dit alles is tm maart 2016 gratis (de kaart, de bankpas en opwaarderen). Te gebruiken in combinatie met alle providers. https://www.vodafone.nl/shop/mobiel/abonnement/extra-opties/apps/smartpass.shtml

Erwin Boogert

Je hebt helemaal gelijkt. Dat was te kort door de bocht.

EVDP

Als het niet zinloos is ben ik benieuwd wie het gebruikt, iemand?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond